Mit csináljak miután lejar a szerződésem?
Figyelt kérdés
7hetes terhes vagyok, most lesz meg az egy év ledolgozott munkaviszonyom, és augusztusig szól a szerződésem ahol most vagyok, kb decemberben szülhetek, addig meg nem fognak felvenni terhesen más helyre dolgozni, így munkanélkülin kapnék valamit szülésig? Meg utána?2019. máj. 16. 16:15
1/5 anonim válasza:
Ha nincs munkaviszonyod vagy biztosításod a szüléskor, akkor csak a kötelezők járnak, a családi és a gyes. Kb semmire nem elég. Munkanélkülire mehetnél az átmeneti időszakra, de nálad ez is túl sok idő, nem fogod tudni kijátszani ezt a kiskaput.
2/5 anonim válasza:
Ne igényeld egyből a munkaviszony lejártakor az álláskeresésit. Időzítsd úgy, hogy álláskeresésiről menj el szülni, akkor járni fog maja a csed meg gyed is. Azt hiszem, minimálbér után, szóval nem nagy összeg, de még mindig több, mint a gyes.
Ha az apa jobban keres, akkor a gyedet ő is igényelheti majd, te meg addig fizeted magad után a tb-t.
3/5 anonim válasza:
Ha van facebookod keresd a TB kisokos kismamáknak csopit, ott tuti tudnak segíteni, hogy a legjobban gyere ki belőle 😉
4/5 anonim válasza:
Elmult ket evben kell lennie 365 nap jogviszonynak. Neked ez meglesz szoval gyedet tudsz majd igenyelni (eleg alacsony osszegben persze). De szulesig szerintem nem jar majd plusz ellatas.
5/5 anonim válasza:
Esélytelen, h hosszabbítsanak? Engem anno 6 hónapos terhesen véglegesítettek, azzal az ígérettel, h hamar visszamegyek dolgozni. Veszítenivalód szerintem nincs, érdemes leültetni a főnökséget és kiteríteni a kártyákat. A kevésbé elegáns megoldás meg ugye az, ha az ember csak azután szól róla, ha meghosszabbították a szerződést. Ezt nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!