A dohányzás okozhat vetélést? Ti mikor tettétek le? (most ne azok írjanak légyszi, akik egyböl lerakták miután megtudták hogy várandósak, hanem akik fokozatosan) meddíg és mennyit dohányoztatok? Minden rendben volt?
De, elítéllek.
Én is dohányoztam. Napi 1 doboz elment (meg még amit pultosként passzívan szívtam). Amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, letettem. Piszok nehéz volt, de megálltam.
Neked már ott van a méhedben a pici! És most sem tudod megállni! Szégyelld magad!
Ha annyira aggódsz, hogy baj lesz, miért gyújtasz rá?????
Igen, k.r..va nehéz letenni, de csak úgy lehet, hogy soha többé nem gyújtasz rá.
Most 6 éves a fiam, azóta sem szoktam vissza, nem is hiányzik.
Van 3 olyan ismerősöm is, akik végig bagózták a 9 hónapot, mert szerintük károsabb elhagyni, mint szívni.
Egészséges babák lettek, de mind a 4 gyerkőc túlsúlyos.
De hogy van e köze a cigihez...
Nem dohányzok többet
Köszi
Okozhat koraszülést, a méhlepény túl korai érése miatt, csökkenti a tüdő kapacitását, az oxigénfelvételt és így a szervezeted és az embrió oxigénellátását - ezzel párhuzamosan a fejlődését gátolja. Számtalan káros vegyi anyag (nikotin, a cianid és szén-monoxid) kerül a szervezetbe. A terhesség alatti dohányzás következtében a vetélések, a halva születések, illetve a különféle születési rendellenességek (például farkastorok, nyúlszáj, szívfejlődési zavarok) megjelenésének kockázata is nőni fog. A Down-kór kockázata is növekszik.
Növekszik a hirtelen csecsemőhalál kockázata. Ezeknél a babáknál az átlagosnál fejletlenebb az agyban lévő légzőközpont, emellett az alvás-ébrenlét ciklus, valamint a hő- és a szívritmus szabályozási folyamatai is zavart szenvednek.
Függőség alakul ki a csecsemőben, hadd ne ragozzam, ezzel milyen fájdalmat okozol számára.
Forrás:
Ellenben könnyebben kakilsz. Mérlegelj...
6 os mindent leirt. Én is dohányoztam. Én is borzalmas szorulasos vagyok de leginkább amúgy az első 12 hétben volt rossz.
Ettem a sok gyümölcsöt zöldségeket, sokat ittam, rendszeresen tornaztam (mert az is megmozgatja a beleket) és leginkább elviseltem hogy most ez van.
Espumisant szedtem a puffadásra.
Én vesztettem már el babát (nem dohányzás miatt) és azt is nehezen dolgoztam fel, holott nem tehettem róla.
Nem kockáztatom meg hogy baj legyen olyan dolog miatt amit én tudok befolyásolni! Nem tudnék tükörbe nezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!