Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A dohányzás okozhat vetélést?...

A dohányzás okozhat vetélést? Ti mikor tettétek le? (most ne azok írjanak légyszi, akik egyböl lerakták miután megtudták hogy várandósak, hanem akik fokozatosan) meddíg és mennyit dohányoztatok? Minden rendben volt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 7hetes leszek lassan, és nagyon aggódok hogy vagy baj lesz, vagy beteg lesz, vagy meg Sem marad. És utálom magam emiatt. Illetve próbálok kevesebbet dohányozni, pozitív tesz óta 8nap telt El, elsö két napban elszívtam pár szálat, aztán semmit, de Pl tegnap, és ma elszívtam egy-egy szálat, szorulás miatt, nekem semmi más nem használ csak reggel gyenge kávé, fél/egy szál cigi, és megteszi a hatást. Kérlek ne ítéljetek El, így is elég rosszul érzem magam emiatt. :(
2019. febr. 18. 12:40
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
41%
És szardobálás indul.... 3...2...1...
2019. febr. 18. 12:50
 2/38 anonim ***** válasza:
56%

De, elítéllek.

Én is dohányoztam. Napi 1 doboz elment (meg még amit pultosként passzívan szívtam). Amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, letettem. Piszok nehéz volt, de megálltam.

Neked már ott van a méhedben a pici! És most sem tudod megállni! Szégyelld magad!

Ha annyira aggódsz, hogy baj lesz, miért gyújtasz rá?????

Igen, k.r..va nehéz letenni, de csak úgy lehet, hogy soha többé nem gyújtasz rá.

Most 6 éves a fiam, azóta sem szoktam vissza, nem is hiányzik.

2019. febr. 18. 12:54
 3/38 anonim ***** válasza:
41%
En egész terhesség alatt napi 1 szálat elszívtam. Nem lett semmi gond, de lehet szerencsém volt. Nem tesz jót az biztos, de ha csak ez nyugtat meg még mindig jobb mint ha stresszelnél.
2019. febr. 18. 12:57
 4/38 anonim ***** válasza:
43%

Van 3 olyan ismerősöm is, akik végig bagózták a 9 hónapot, mert szerintük károsabb elhagyni, mint szívni.

Egészséges babák lettek, de mind a 4 gyerkőc túlsúlyos.

De hogy van e köze a cigihez...

2019. febr. 18. 12:59
 5/38 A kérdező kommentje:

Nem dohányzok többet

Köszi

2019. febr. 18. 13:01
 6/38 anonim ***** válasza:
78%

Okozhat koraszülést, a méhlepény túl korai érése miatt, csökkenti a tüdő kapacitását, az oxigénfelvételt és így a szervezeted és az embrió oxigénellátását - ezzel párhuzamosan a fejlődését gátolja. Számtalan káros vegyi anyag (nikotin, a cianid és szén-monoxid) kerül a szervezetbe. A terhesség alatti dohányzás következtében a vetélések, a halva születések, illetve a különféle születési rendellenességek (például farkastorok, nyúlszáj, szívfejlődési zavarok) megjelenésének kockázata is nőni fog. A Down-kór kockázata is növekszik.

Növekszik a hirtelen csecsemőhalál kockázata. Ezeknél a babáknál az átlagosnál fejletlenebb az agyban lévő légzőközpont, emellett az alvás-ébrenlét ciklus, valamint a hő- és a szívritmus szabályozási folyamatai is zavart szenvednek.

Függőség alakul ki a csecsemőben, hadd ne ragozzam, ezzel milyen fájdalmat okozol számára.

Forrás:

[link]

Ellenben könnyebben kakilsz. Mérlegelj...

2019. febr. 18. 13:29
 7/38 anonim ***** válasza:
37%
Én szívtam de lényegesen kevesebbet.. Semmi bajuk.. Nem lettek koraszülöttek, nem túlsúlyosak, sem asztmásak meg sorolhatnám.. Viszont annál több ismerősömnek lett koraszülött és más egyéb betegségei a babáknak és nem cigiztek.. Nem mondom hogy jó dolog de ha a genetikád pocsék akkor bármit csinálhatsz úgy is gond lesz.. Voltam bent egy facbok csoportban ahol kb 1500 kismama van. Megdöbbentő mennyi baj van a terhességel és mennyinek lett korababája, pedig úgy csináltak mindent ahogy a nagykönyvben meg van írva.. Ha tudod tedd le ha végképp nem megy akkor csak nagyon keveset..
2019. febr. 18. 13:31
 8/38 anonim ***** válasza:
88%

6 os mindent leirt. Én is dohányoztam. Én is borzalmas szorulasos vagyok de leginkább amúgy az első 12 hétben volt rossz.

Ettem a sok gyümölcsöt zöldségeket, sokat ittam, rendszeresen tornaztam (mert az is megmozgatja a beleket) és leginkább elviseltem hogy most ez van.

Espumisant szedtem a puffadásra.

Én vesztettem már el babát (nem dohányzás miatt) és azt is nehezen dolgoztam fel, holott nem tehettem róla.

Nem kockáztatom meg hogy baj legyen olyan dolog miatt amit én tudok befolyásolni! Nem tudnék tükörbe nezni

2019. febr. 18. 13:41
 9/38 A kérdező kommentje:
Igazatok van, megvetni való vagyok, utálom is magam ezért, de nem fogok már dohángozni. Egyébként 1hete csak ez a két szál volt a pozitív teszttöl számítva
2019. febr. 18. 13:50
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
8 as vagyok nekem sokat segített hogy minden egyes pillanatban amikor raneztem a cigire vagy eszembe jutott de jó lenne ragyujtani, vizualizaltam a babámat hiába még csak egy kis sejtcsomo volt, babakent gondoltam rá és hogy ugye a baba szájába se nyomnek cigit vagy nem gyújtanek rá mellette
2019. febr. 18. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!