Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A dohányzás okozhat vetélést?...

A dohányzás okozhat vetélést? Ti mikor tettétek le? (most ne azok írjanak légyszi, akik egyböl lerakták miután megtudták hogy várandósak, hanem akik fokozatosan) meddíg és mennyit dohányoztatok? Minden rendben volt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 7hetes leszek lassan, és nagyon aggódok hogy vagy baj lesz, vagy beteg lesz, vagy meg Sem marad. És utálom magam emiatt. Illetve próbálok kevesebbet dohányozni, pozitív tesz óta 8nap telt El, elsö két napban elszívtam pár szálat, aztán semmit, de Pl tegnap, és ma elszívtam egy-egy szálat, szorulás miatt, nekem semmi más nem használ csak reggel gyenge kávé, fél/egy szál cigi, és megteszi a hatást. Kérlek ne ítéljetek El, így is elég rosszul érzem magam emiatt. :(
2019. febr. 18. 12:40
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a facebookon és egyéb csoportokban, ahol a segítségnyújtás a cél, természetesen több a problémás eset, nem az panaszkodik, akinél minden szuper. Vannak viszont konkrét statisztikák, ahol egyértelműen kimutathatók a különbségek.

Másrészt ezek kockázati tényezők, semmilyen összefüggés nincs abban, hogy neked dohányosként egészséges babád lett, másnak nem dohányosként pedig beteg. A dohányzáson felül ezer dolog befolyásolja egy baba egészségi állapotát. Viszont a dohányzás egy nagyon könnyen kizárható kockázati tényező.

Tehát csak az lehetne összehasonlítható, hogy egy adott baba milyen egészségnek örvendne dohányzással és mentesen - erre viszont nincs lehetőség. Te dohányoztál, ezen kívül sok tényező nagyon pozitív volt, így mondjuk nem lett látható kár a babán. Más viszont mondjuk, aki komolyabb problémával hoz világra egy gyermeket, nála a dohányzás például még tovább súlyosbította volna a körülményeket, még rosszabb kimenetel lehetett volna.

Ezért értelmetlenek azok a kérdések, hogy ki dohányzott és ki nem, és lett-e baja a babának. Semmi köze a kérdező esetének ahhoz a néhány válaszolóhoz.

2019. febr. 18. 14:33
 12/38 anonim ***** válasza:
77%
Viszont kérdező, azért ne ostorozd magad amiatt az 1-1 szál miatt, nem ettől lesz baj, ha baj lesz, egy egészséges magzat kibír ennyit, még rosszabbat is. De a szorulást nem így kell megoldani. Hagyd abba, és ne idegesítsd magad fölöslegesen a bűntudattal. 11 voltam.
2019. febr. 18. 14:37
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Osztom az utolsó véleményét,enged ell,hogy rágyújtottál és most már ne tedd! Egy jó tanács: arra gondolj,hogy a terhesség (és a szoptatás is,ha szeretnéd/tudod szoptatni) véges-ha még most nagyon lassan is telik az idő,de utána akkor cigizel,amikor csak akarsz!
2019. febr. 18. 15:27
 14/38 anonim ***** válasza:
75%

Azon a két szálon semmi sem múlik, ne ostorozd magad! Illetve ha a kávé is segít, akkor egy reggeli (nem méregerős) kávé végképp nem csinál bajt, van, aki napi 4-5 instant vagy tejeskávét is megiszik, ha nem magas a vér nyomásod, egy reggeli kávé beleférher.

Illetve, hogy magamról is szóljak, 10 hetes vagyok, és napi 10-18szálról (igen, elég változóan szívom) napi 4-8 szálnál tartok, és szándékomban áll az elkövetkező 2-3 hétben napi 4 alá csökkenteni. Illetve mikor tudom, van, hogy nem is szívom, volt az elmúlt hónapban 12 nap, mikor egyáltalán nem szívtam, de elég ideges és depire hajlamos vagyok, konkrétan a stressztől többször is görcsöltem, szóval vissza akarok venni, de nekem egyik napról a másikra nem megy. Meg lehet kövezni, ez van. Van mikor nem is kívánom, máskor reszketek mert felhúzom magam valamin, és hopp, máris a kezemben van... De remélem ha bejönnek a nagy melegek, nem is fogom annyira kívánni, és könnyebb lesz nem rágyújtani.

2019. febr. 18. 16:08
 15/38 A kérdező kommentje:
Igazad van. Én a nagymelegbe amugyse dohanyoztam még nem terhesen Sem tavaly nyaron. 3honapig.juniustol szeptemberig
2019. febr. 18. 16:12
 16/38 A kérdező kommentje:
Mindenkinek Köszönöm, a negativ kritikat is
2019. febr. 18. 16:12
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ez a cikk is jól összefoglal mindent:

[link]

Külön kiemelném belőle:

Tanulási nehézségek, figyelemzavar

A magzatkorban nikotinnak kitett gyermekek felnőve gyakrabban szembesülnek tanulási nehézségekkel, mint nemdohányzó társaik. Ugyanez igaz a magatartászavarokra, az ADHD-ra (hiperaktív figyelemzavar) is.

Vagyis van olyan tünet ami esetleg csak évek múlva tűnhet fel...

És a cikk vége:

A dohányzásról persze nehéz leszokni – régebben olyan nézetek is terjedtek, hogy a dohányzásról való leszokás olyan stresszel jár, ami szintén károsítaná a magzatot. Ez nem igaz: a stressz se feltétlenül jó a magzatnak, de a nikotin sokkal ártalmasabb neki, mint az idegeskedés.

Szóval tudom nehéz, én is 10 évig szívtam napi egy dobozzal, de már a babatervezeskor letettem, nehéz volt, az első hét, de minden csak hozzáállás és akarat kérdése.

2019. febr. 18. 17:20
 18/38 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem ellen élmény, csak egy vélemény.. Lehet, hogy a stressz kevesebbet árt, mint a cigi, viszont az antidepresszáns károsabb, mint a cigi.. A vérnyomásom 90-110/50-70 között mozog, egy sima citromfű vagy ylang-ylang illóolajtól is tudok kegyetlenül rosszul lenni. Nem azt mondom, hogy nem akarom letenni a bagót, de ha a stressz és a hormonok miatt rámjön a dili, nem fogok hazudni, hogy nem szívok el egy szálat. Igen, rontja az oxigén és tápanyag áramlását, mert a méhlepény olyan, mint egy szivacs, és ahogy próbálja a mérgeket kiszűrni, egyre telítődik, és szaknyelven hamarabb elöregszik. Mindenképp igyekszem alternatívát találni, olykor sétálni, vagy épp pihenni egyet a levegőn, meditálni, elszámolni háromig, meg ilyenek, megenni egy szelet csokit, olvasni, babrálni a hajammal, feltenni egy iszapos pakolást stb. De néha-néha 1-1 szál miatt nem fogom ostorozni magam. A cigaretta kis mértékben csak fokoz bizonyos hajlamokat, amik egyébként is meg voltak, csak bizonyos mérték felett okoz egészséges anya és magzat esetén önmagában bajt. Sajnos a legtöbb hajlam lappangó dolog, szóval ha terhesen dohányzunk, lutri. Mondjuk több a problémás terhesség, beteg gyermek dohányzó anyáknál, mint egészségeseknél, ezt aláírom. Nem fogok azzal érvelni, hogy nemdohányzóként volt sok éve egy vetélésem, anyukám unokatestvére pedig napi 1-2 szál mellett egészséges fiút szült, mert nem tükrözné az arányokat, illetve minden eset, terhesség, anya és gyermek más. Nem érvelek a dohányzás mellett, csak a negatív vélemények mellett akartam a másik oldalról is szólni.
2019. febr. 18. 18:11
 19/38 anonim ***** válasza:
37%
Ne vállaljon gyereket az, akinek önmaga jóléte fontosabb a gyermeke egészségénél. A terhesség alatti dohányzás tökéletesen előrevetíti, hogy az "anyának" soha az életben nem lesz fontosabb a gyereke, mint ő maga.
2019. febr. 18. 19:36
 20/38 A kérdező kommentje:
Köszönjük emese. Utolsó válaszoló, még jó hogy ezt nem te döntöd el.
2019. febr. 18. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!