A kaktuszos topjoyban metil is van amit miután megittam másfél üveggel tudtam meg. ennek most milyen következménye lehet?
A savanyusagot szabalyozo anyagok kozt van metil celluloz gumiarabikum..
ugytudom a metil halalos mereg..
akkor megis hogy engedhetik ezt meg?
Most szerinted egy üzletben kapható üdítőbe mérget raknak? Érdemes lenne ügyelet előtt utánaolvasni. Max hasmenésed lehet ha sokat ittál belőle. Egyébként meg igyál inkább vizet, mint ilyen cukros vackokat.
E 466 - Nátrium-karboxi-metil-cellulóz
Egyéb elnevezések
karboximetilcellulóz, cellulózgumi
Leírás
A kémiailag a karboxi-metiléterekhez tartozó nátrium-karboxi-metil-cellulóz a cellulóz (E 460) származéka. Molekulaméretétől függően különbözőképpen sűríti a folyadékokat. A cellulózzal (E 460) együtt képes zselét képezni.
A vegyület erősíti az emulgátorok hatását, és gátolja az anyagok ellenőrizetlen összecsomósodását. Mivel nagyon stabil, sima filmet képez, bevonóanyagként is használják. Az egyéb cellulóz-származékoktól eltérően a nátrium-karboxi-metil-cellulóz habot is tud képezni és stabilizálni. Vízkötő képessége miatt a csökkentett energiatartalmú élelmiszerekben is gyakran használják.
Előállítás
A nátrium-karboxi-metil-cellulózt a cellulóz (E 460) kémiai klórecetsavas módosításával állítják elő. Genetikailag módosított anyagok alkalmazása lehetséges.
Használat
A nátrium-karboxi-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Ez alól csupán a kezeletlen és hasonló élelmiszerek a kivételek, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók.
A vegyület egyebek mellett a következő termékekben engedélyezett:
• Tejszínkészítmények
• Süteménytöltelékek, gyümölcskészítmények
• Édességek
• Desszert, fagylalt, krémek
• Édesítőszer tabletták
• Hús-, halkészítmények
A nátrium-karboxi-metil-cellulózt ezenkívül más adalékanyagok és aromák hordozóanyagaként, valamint a gyógyszeriparban tabletták előállításához is alkalmazzák.
Biztonság
A nátrium-karboxi-metil-cellulóz veszélytelennek számít.
Mint oldható ballasztanyagot az emberi szervezet nem tudja hasznosítani. Nagyobb mennyiségben enyhén hashajtó hatású.
Metilcellulóz.
Metilcsoport -CH3 van benne, azért ez a neve. Nem azonos a metilalkohollal = metanollal.
Én értem, hogy ízlik, de minek terheled a szervezetedet színezékekkel, aromákkal Utánanéztem, almalé IS van benne...
Csinálj mindengyümölcsös limonádét fagyasztott ribizlivel.
Érdemes volt ma is feljönnöm.
Először a 32 éves asztal alatt tapizgató nő, most meg ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!