Szabad szójaszószos ételt enni terhesen?
Figyelt kérdés
Nagyon megkívántam a kínai zöldséges tésztát. Én szoktam készíteni, amúgy is semmi más által készített kaját nem szívesen eszek meg terhesen, mert így biztosra tudom hogy készül és mi van benne.
Csak bizonytalan vagyok hogy milyen hatással van a szójaszósz a babára.
2019. máj. 6. 12:46
1/7 anonim válasza:
Bármit ehetsz, amit megkívánsz és jólesik, csak ne vidd túlzásba, ne egyoldalúan étkezz és igyál sok vizet.
2/7 anonim válasza:
A szója szószról kimondottan jókat olvastam, terhesség alatt ajánlott a fogyasztása.
3/7 anonim válasza:
Alkoholon, drogon, túl sok kávén, nyers húson, kezeletlen tejen és nyers tojáson kívül mindent lehet enni. Nekem is volt egy kínai kajás időszakon a 25. hét körül, ölni tudtam volna érte :D Ettem 3x-4x és el is múlt, utána már nem hozott lázba. Ilyen ez a terhesség :) Egyél nyugodtan!
4/7 anonim válasza:
Valószínűleg párszori szójafogyasztás mindegy, de rendszeresen nem ajánlott (sok felvágott is tartalmazza!), mert az ösztrogénhez hasonlóan hat (ezért összetevője sok klimax-tünetet enyhítő étrendkiegészítőnek, és babáknál a viszonylag gyakori rövidebb húgycső (hypospadiasis) rendellenességéért is felelőssé teszik), na meg elég sok toxin van benne, és ha tényleg kínai, nagy eséllyel génmanipulált is. Keress rá.
5/7 anonim válasza:
Magyarországra TILOS behozni olyan nyersanyagot és abból készült terméket, ami GMO alapanyagokból készül. Ha valamit, akkor ezt piszkosul alaposan ellenőrzik. Nyilván a kérdező nem üvegszámra fogja fogyasztani. Ha annyira káros lenne, akkor az egész kínai társadalomnak rövid lenne a húgycsöve. Üdv: egy NÉBIH-dolgozó
6/7 anonim válasza:
Ott a pont otos! Én is ettem mar es van egy normalis hugycsovel rendelkező gyerekem. (en nem NEBIHes vagyok csak egy gyogyszeresz... Kicsit túl van tolva ez a mit nem szabad)
7/7 anonim válasza:
Nálunk meg sajnos "bejött" a húgycsöves történet az egyik gyereknél (bár enyhe hál'istennek), anno csak ezért olvastam, kérdeztem utána és ezért jutott eszembe, mert nagyon sok helyen azt írták, hogy ez növeli a kockázatot. (Bár szójaszószt nem ettem, de mivel tejterméket nem ehetek, néhanap fogyasztottam szóját helyette és elég sok felvágottat, mert pár hónapig csak attól nem hánytam.) Szóval én nem vagyok szakember, de ha még egyszer terhes leszek nem eszem szóját (meg már egyébként se), ezen ne múljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!