Lett valakinek ennyire koraszülött babája?
Nekem masodik gyerekkel mar az epejen is rovidebb volt a mehnyak, legkozelebb felidosen neztek, akkor a kulso mehszaj nyilt mar, utana meg folyamatosan.
Nagyon sokat kemenyedett a megem, rengeteg joslofajasom is volt mar a 3. trimeszterbe.
Igazabol semmi gond nem volt, a terhesseg veget 1333-as mehszajhal toltottem es annyit kertek, hogy messzire mar ne menjek, mert akkor nem erek be a korhazba, ha megindul a szules.
Vegul inditva lett a kiiras elott 2 nappal.
Szoval van esely, hogy siman vegig bent marad a babad.
Amugy a fiam legjobb baratja 31 hetre szuletett, ehhez kisebb sulyu is volt, mint az atlag (1100 gramm). Masfel honapot volt a pic-en mert nehezen indult meg a hizas, de komolyabb problema nem tortent. Semmi baja, 10 eves es meg csak nem is kicsi, kifejezetten magas gyerek.
Ha PIC-re kerül az ember akkor kicsit átértékelődik benne a koraszülöttség fogalma. Főleg ha túl volt a 30. héten... Mert akkor rájössz, hogy ugyan hivatalos koraszülött de lényegesen kevesebb gondjuk van. Főleg ha van idő a koraszülésre felkészülni, hiszen a tüdőérlelő nagyban segíti a nagyon is pozitív életkezdest.
Az én fiam 34 hétre született, de más okból. Ő kis súlyú volt, 1500 gramm alatti. Toxémia volt az ok, szerencsém volt, lassan alakult ki. Így volt idő a tüdőérlelőre. Felsírt és pár nap infúzió után már csak arra vártunk hogy hízzon. Azóta 4 hónapos, és súlyban már eléri amit kell. A mozgás fejlődése is minimálisan van csak lemaradva feszes izomzat miatt. De ez akkor is előfordulhatna ha időre érkezik. Nagyon kiegyensúlyozott, vidám baba. 34. hétre 9/10-es apgarral született.
Nálad ilyen gond nincsen, szóval ha PIC-re is kerültök, az biztos csak pár nap lesz, ahogy már írták is. Mondjuk 7-10 nap.
Nekem volt olyan szobatarsam aki 28 hétre szült és bár sokat voltak bent ők is csak a hízásra vártak. A babának semmilyen beavatkozásra, támogatásra nem volt szükség. De olyan szobatarsam is volt, aki 23(!) hétre szült.
Nálunk is korán, már a 18. héten alig volt méhnyak 1012 volt a méhszáj értékem akkor (belülről nyíltam). Megműtöttek, ezzel sikerült 2 cm-re feltornázni a méhnyak hosszt, de a belső méhszájam már nyitva maradt. Szigorúan kellett feküdnöm, csak wc-re, meg egy zuhanyra kelhettem fel.
Szobatársam a kórházban ugyanilyen okból 30. hétre szült. 2 hónapot volt PIC-en a baba. Teljesen egészséges, de fel tudták készíteni tüdőérlelővel (így is kellett neki légzéstámogatás pár hétig).
Feküdj nagyon szigorúan, és kérdezz rá a tüdőérlelőre, ha eddig még nem kaptatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!