Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lett valakinek ennyire koraszü...

Lett valakinek ennyire koraszülött babája?

Figyelt kérdés
30 hetes terhes vagyok, méhszájam teljesen megrövidülve, sok görcs. Húzta így valaki a végéig? Egy 30 pár hetes baba nagyon koraszülöttnek számít?
2019. márc. 21. 10:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Egyik ismerosom teljesen nyitva volt a 26. hettol, raadasul ikrekkel, neki mondjuk vissza is kellett tartani, de vegul a 39. heten csaszaroztak meg az anya keresere, mert mar nem birta.
2019. márc. 21. 11:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Fel a fejjel, simán húzhatod még hetekig, de a 30 hetes terhességnél is már jók az esélyek. én fiam anno 27+5-re született, fertőzés miatt. Egy kiló alatt született, 94 napot voltunk PIC-en, mára 10 éves és azon kívül, hogy rövidlátó (a ROP miatt), mára kutya baja. Ha a terhesség maga egészséges, ergo a babával minden rendben van, csak egyéb tényező miatt (itt méhszáj) indul be a szülés, akkor a babák is jobb eséllyel indulnak, mintha eleve problémás magzati szempontból is a várandósság. Nálam egy még fel nem fedezett bakteriális fertőzés indította be, aminek még tünete sem volt nálam, hogy orvoshoz mehettem volna vele, 6 nappal előtte minden rendben volt, mégis ez lett a vége, sosem fog kiderülni hol szedtem össze (nem felszálló, hanem Streptococcus pneumoniae, ami a tüdőgyulladásért felelős baktérium, de még tünetmentes stádiumban). Ugyanazt az antibiotikumot kaptuk mindketten, gépi lélegeztetés is szükséges volt a fiamnál, vértranszfúzió többször, szemműtét és volt ez 10 éve. Azóta csak fejlődött az orvostudomány, az ellátás is, rendben lesz minden, próbálj megnyugodni, ne idegeskedj, bárhogy is alakul jó kezekben lesztek, de bízzunk a legjobbakban, hogy még csak nem is korababaként születik! Bátorság és kitartást!
2019. márc. 21. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem masodik gyerekkel mar az epejen is rovidebb volt a mehnyak, legkozelebb felidosen neztek, akkor a kulso mehszaj nyilt mar, utana meg folyamatosan.

Nagyon sokat kemenyedett a megem, rengeteg joslofajasom is volt mar a 3. trimeszterbe.

Igazabol semmi gond nem volt, a terhesseg veget 1333-as mehszajhal toltottem es annyit kertek, hogy messzire mar ne menjek, mert akkor nem erek be a korhazba, ha megindul a szules.

Vegul inditva lett a kiiras elott 2 nappal.

Szoval van esely, hogy siman vegig bent marad a babad.

Amugy a fiam legjobb baratja 31 hetre szuletett, ehhez kisebb sulyu is volt, mint az atlag (1100 gramm). Masfel honapot volt a pic-en mert nehezen indult meg a hizas, de komolyabb problema nem tortent. Semmi baja, 10 eves es meg csak nem is kicsi, kifejezetten magas gyerek.

2019. márc. 21. 12:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha PIC-re kerül az ember akkor kicsit átértékelődik benne a koraszülöttség fogalma. Főleg ha túl volt a 30. héten... Mert akkor rájössz, hogy ugyan hivatalos koraszülött de lényegesen kevesebb gondjuk van. Főleg ha van idő a koraszülésre felkészülni, hiszen a tüdőérlelő nagyban segíti a nagyon is pozitív életkezdest.

Az én fiam 34 hétre született, de más okból. Ő kis súlyú volt, 1500 gramm alatti. Toxémia volt az ok, szerencsém volt, lassan alakult ki. Így volt idő a tüdőérlelőre. Felsírt és pár nap infúzió után már csak arra vártunk hogy hízzon. Azóta 4 hónapos, és súlyban már eléri amit kell. A mozgás fejlődése is minimálisan van csak lemaradva feszes izomzat miatt. De ez akkor is előfordulhatna ha időre érkezik. Nagyon kiegyensúlyozott, vidám baba. 34. hétre 9/10-es apgarral született.

Nálad ilyen gond nincsen, szóval ha PIC-re is kerültök, az biztos csak pár nap lesz, ahogy már írták is. Mondjuk 7-10 nap.

Nekem volt olyan szobatarsam aki 28 hétre szült és bár sokat voltak bent ők is csak a hízásra vártak. A babának semmilyen beavatkozásra, támogatásra nem volt szükség. De olyan szobatarsam is volt, aki 23(!) hétre szült.

2019. márc. 21. 13:37
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk is korán, már a 18. héten alig volt méhnyak 1012 volt a méhszáj értékem akkor (belülről nyíltam). Megműtöttek, ezzel sikerült 2 cm-re feltornázni a méhnyak hosszt, de a belső méhszájam már nyitva maradt. Szigorúan kellett feküdnöm, csak wc-re, meg egy zuhanyra kelhettem fel.

Szobatársam a kórházban ugyanilyen okból 30. hétre szült. 2 hónapot volt PIC-en a baba. Teljesen egészséges, de fel tudták készíteni tüdőérlelővel (így is kellett neki légzéstámogatás pár hétig).

Feküdj nagyon szigorúan, és kérdezz rá a tüdőérlelőre, ha eddig még nem kaptatok.

2019. márc. 21. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!