Lett valakinek ennyire koraszülött babája?
1.Köszi:) sokat pihenek,próbálom kihúzni még pár hétig.Nektek jó egészséget kívánok. :)
2.Tudom,de nagyon ritka az olyan koraszülött pici baba,főleg aki életben marad vagy nem lesz semmiféle maradandó baja. :/
nem olyan nagyon ritka 26 hetes kortól egészen jó (80%os túlélési, cca 50% egészséges életre való) esélyekkel indul már egy jól ellátott koraszülött.
30. héttől meg szinte már alig indul hátránnyal, túlélési esélye 95%. egészségkárosodásra az esélye szintén borzasztóan lecsökken, lényegében alig rosszabb, mintha terminusra születne.
hahó, 21. század!
Unokatestvérem a 33. Hétre született annó, és beszédhibás, tikkel is, pedig már huszon éves.(jó,igaz..az a 20. században volt még..)
Inkubátorba kerülne gondolom a babám, és nem engednék egy héten belül haza.. :/
A méhszájam a rövidülés ellenére múltkor még zárt volt, viszont már a 20. héten megkezdődött a rövidülés. Valakinek ebben van tapsztalata?Így (is) kihúzható a végéig?
PICen minimum 2hetet töltenek a korababák.
De egy 34-35 hetes 2500gr körüli, jó állapotú baba van, hogy be sem kerül a PICre, és csak 7-10 napig van kórházban megfigyelésen
#4 vagyok.
nekem eleve rövidebb volt a méhszájam, 2 ujjnyi már a 7. héten. 22. héten kezdett nyílni a méhszáj (folyamatosan keményedtem innentől kezdve), pihenésre ítélt a doki, végül más miatt kerültem 34 hetesen kórházba. 38 hetesen 1333-as méhszájjal voltam, már mindenki szülésre készült. végül 10 nappal később indítani kellett.
Szóval igen, lehet megrövidült és nyíló méhszájjal is végigcsinálni. Ne parázz! minden egyen nappal rohamosan nő az esélye a babának a teljes életre. de 30. hét felett már teljesen jók a kilátások ;)
Ezek nagyon jó hírek!:)
Kedves utolsó,gratulálok neked!!Örülök,hogy minden jól alakult nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!