Dohányzó kismamák! Koraszülött lett a babátok? Mennyi cigit szívtatok el?
Én nem de barátnőm cigizett. Napi fel doboz ( előtte 1,5-2dobozzal szívott)
Semmi baja nem lett a babanak, egészséges kislány lett a kiírt dátum után 1 nappal született
Kb 10 szálat, egyiket 2 nappal a kiírt előtt szültem, a másikat 1 nappal utána. Problémamentes terhesség + szülés, átlagos súllyal születtek. Nem betegesek, ovis korú mindkettő.
Viszont velem is, kórházban más dohányos kismamának is, valahogy nem akart beindulni az anyatej. Biztosan van összefüggés. De amúgy is jobbnak láttam a tápszert egyébként.
Tudom undorító vagyok, terhesség előtt napi 2 doboz elment, majdnem 15 évig.
Egyik ismerősöm se rakta le a cigit pozitív teszt után, nekem furcsa, hogy itt maximum a kérdezők cigiznek, a válaszadók sose. (De pár naponta van azért kérdés...)
Barátnőm végig dohányzott és donga lába lett a gyereknek.
A másik úgy szintén,az egyik glutén érzékeny a másik gyerek asztmás.
Nem elítélően írom, de hátha könnyebb tőle a leszokás: A dohányzás összeszűkíti az ereket (nem csak öregek lábában, hanem terhesen is azokat, amik a babát látják el és a baba ereit is). Mikor szívod, fuldoklik olyankor a baba (UH-n ez látszik is), hiszen kevesebb oxigént kap szűkebb ereken keresztül. Aztán nem csak koraszülött lehet meg kisebb súlyú (bár a kisebb súllyal született emberek betegesebbek felnőttként is és korábban halnak) és fogékonyabb lehet az érrendszeri és légúti megbetegedésekre, asztmára, akár még iskoláskorban is előjöhetnek problémák, gyakoribbak pl. a tanulási nehézségek. És ezt majd mind rád foghatja. Ha xy babája látszólag megúszta, attól még a tiéd nem biztos, hogy megússza. Persze annyiféle környezeti ártalom van és biztos nagyon fogod szeretni ettől még, de a dohányzás pont olyasmi, ami ellen tehetsz, ha a legjobb esélyeket akarod adni neki.
Rágózz, egyél szotyit, stressz ellen igyál citromfű teát, szedj magnéziumot, B-vitamint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!