36hetes kismama vagyok sajnos holnap megfogják inditani a szülést, ilyenkor már nem lesz olyan koraszülött a baba? Nagyon félek nem szeretném ha ott látnám az inkubátorban és lélegeztetőn a szívem szakadna meg érte.
Nyilván oka van, hogy beindítják a szülést. Én is 36 hetes vagyok, pont a héten voltam dokinál és mondta ha beindulna akkor már nem állítják le. Ilyenkor ugyan koraszülöttnek számít, de nem vészesen így nem biztos hogy inkubátorba kerül, lélegeztetőre meg pláne. De ha mégis akkor a legjobb kezekben lesz!
Barátnőm kislánya 31 hétre született ás csak 1 napra került inkubátorba és légzéstámogatásra.
Betöltött 36 héttől a baba nem koraszülött! 36+3 voltam, amikor sürgősségi császárral megszületett a fiam. Kicsit besárgult, más baja nem volt. Mi egy hetet voltunk kórházban.
Nem volt inkubátorban, nem kellett lélegeztetni.
Vizeletkiválasztasi probléma miatt volt a császár. Az eredeti gond két kisebb műtéttel megoldódott, már egészséges másfél éves nagyfiú.
Fel a fejjel!
Szia, azóta már megszületett a baba. Hogy vagytok?
Az "utókornak" írom:
A 36 hetes babák sokszor egyáltalán nem kerülnek már inkubátorba, a lélegeztetőnek meg a közelébe sem. Az én ikreim 36 hétre születtek, még örültünk is hogy eddig kihúztuk. 2300 és 2200 gramm voltak, a kisebbet ugyan betették melegedni az inkubátorba egy fél napra, de 5 nap után haza is jöhettünk. Nem kellet koraszülött osztály. Van olyan ismerősöm, aki meg 3000 grammos gyereket szült 36 hétre, őt ugyanúgy kezelték mint egy időre született gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!