Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad háton aludni?...

Miért nem szabad háton aludni? 26 hetes vagyok és többször megébredek, hogy a hanyatt fekszem, pedig oldalt alszom el. Nagy baj ez?

Figyelt kérdés
2008. nov. 10. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Eddig Én is háton feküdtem úgy volt kényelmes, de most egy hete már nem bírok, mert nyom a babó.

Amúgy azért nem ajánlott mert a súly elnyomhat egy eret és el is ájulhatsz, v a baba nem jut elég oxigénhez.

Viszont szerintem érzed mikortól kényelmetlen és onnantól nem fogsz te sem háton aludni. (nem is tudsz)

Nekem már kínszenvedés az alvás, csak nyűglődök. Addig aludj míg lehet

28 hetes kismama

Boldog babavárást

2008. nov. 10. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mikor megkérdeztem erről az orvosom(mert már volt ilyen kérdés)csak mosolygott és azt mondta addig amíg engem nem zavar és nem kényelmetlen addig olyan pozícióban alszom amilyenben csak akarok ill.tudok.
2008. nov. 10. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia,

a terhes méh ránehezedik a hasi aortára, és tényleg a fent említett tünetek jelentkezhetnek.

Mondjuk nekem hatalmas hasam volt a kiscsajszimmal, de végig kényelmes volt hanyat feküdni.

Addig amíg neked kényelmes szerintem semmi bajt nem okozol...

2008. nov. 10. 11:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is csatlakozom. Az éjszakai alvásodat akarattal nem fogod tudni befolyásolni, ha álmodban a hátadra fordulsz, akkor úgy alszol... Ha már nem lesz jó, akkor majd tovább fordulsz alvás közben is, ne aggódj.

Egyébként az ok valóban a hasi aortára vezethető vissza, de ez egyáltalán nem egy olyan vérmes dolog, ami miatt lelkiismeret-furdalásod kell legyen. Aludj úgy, ahogy addig amíg tudsz és kényelmes.

Egyébként én soha nem aludtam háton baba előtt, mindig az oldalamon aludtam, amióta terhes vagyok viszont az lett a leggyakoribb pozíció. Nem tudom, hogy miért, de oldalt fekve alszom el minden este és mégis folyamatosan a hátamon fekve ébredtem. Kb három hete jutottam el odáig, hogy már nem kényelmes a háton fekvés, azóta nem is igazán ébredek úgy, de nekem nem az oxigénhiánnyal van bajom, hanem a derekam fáj, ha sokáig fekszem a hátamon. Egyébként már a 37. hétben vagyok és jó nagy a babó, mégsem veszem észre, hogy nyomná az aortámat.

2008. nov. 10. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:

szió! jol irtak az elottem szolok..

harmincadik hetig siman alhatsz haton

en most 24 hetes vagyok, nekem csak ugy kenyelmes haton aludni, ha felpolcolom/felhuzom a labam

2008. nov. 10. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

36 hetes vagyok, kb 2 hete nem tudok háton aludni, mert akkor fulladok, nem kapok levegőt. De előtte még simán kényelmes volt.

Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes, a babád úgyis szólni fog, ha neki nem tetszik valami!

2008. nov. 10. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz ebből semmi baj, ne aggódj. Ahogy írod is, felébredsz rá, tehát jelez a szervezeted. Ha meg nem ébrednél fel, hát álmodban fordulsz vissza, ha rossz lenne a pozíció. Én is így vagyok. :)
2008. nov. 10. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!