Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akiknek a pajzsmiriggyel...

Akiknek a pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálataik eredménye nem volt valami jó terhesség alatt, megmaradt a babátok? Nem okozott gondot? Kaptatok rá gyógyszert?

Figyelt kérdés
AZ eredményeim kicsit rosszak lettek, mást nem találtak, az orvos azt mondta egyáltalán nem vészes, nem nagy gond. kaptam rá gyógyszert. De akkoris nagyon aggódok.
2019. márc. 14. 19:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem teherbeeséskor mérhetetlenül alacsony volt a TSH-m, majd hirtelen felugrott majdnem 4-re. Én is kaptam rá gyógyszert, és 6 hetente ellenőrizték a TSH-mat. A szülésig még 2x kellett emelni a gyógyszer adagomon, mert ahogy haladtunk előre egyre nagyobb dózis kellett a jó szint megtartásához. Nem lett semmi gond végül, egészséges kislányom született.
2019. márc. 14. 21:55
 12/19 A kérdező kommentje:

Oké

Utánaolvasok

Mindenkinek jó egészséget, boldog babavárást.

2019. márc. 14. 21:57
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a te válaszod is.

De ez mitöl van? Orvos nem mondta.

2019. márc. 14. 22:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Szomorú, hogy sok helyen csak a tsh-t nézik. Nem áll feltétlen összefüggésben a pajzsmiriggyel. A Tsh-t az agyalapi mirigy termeli és nem pajzsmirigy hormon, hanem pajzsmirigy serkentő. Nekem soha nem derült volna ki az 1,5-ös tsh-val, hogy pm. alulműködésem van, ha nem nézik meg t4-et és t3-at. Sőt nekem nem is volt elegendő t4-et szednem, mert nem jól alakult át t3-má. Így én t3-at is szedtem, amit csak külföldről lehet beszerezni. A kérdésre válaszolva, nem tudom az értékeid, de mi nem terveztük a lányunkat, nem szedtem rendesen a gyógyszerem és teherbe estem. Be is pánikoltam, mert az alsó határon voltak a t4 és T3 értékeim. Sírva hívtam fel a dokim, hogy elmondjam neki, de ő megnyugtatott, hogy brutális dolgot ez nem okozhat. Most 3 éves a kislányom, és kitűnik a kortársai közül. Okos, cserfes, be nem áll a szája egész nap, ömlik belőle a bölcsesség. Szóval nálunk nem okozott gondot. Terhesség után alig volt PM panaszom, elegendő lett 50es letroxot szednem a mostani terhességemig.😊
2019. márc. 14. 22:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja és nekem találták a pajzsmirigyemen egy 4mm nagyságú echoszegény képletet, de ez 5 éve ugyanakkora. Állítólag a legtöbb embernek van.
2019. márc. 14. 22:43
 16/19 Vicky92 ***** válasza:

A "legtöbb embernek van" ilyet sem halottam még.

Azért egy 4mm-es elváltozás a több cm-hez képest semmi. Egy több cm-es göb már komoly gondokat okozhat, nekem pl.nyelési problémákat de a légcső közelsége miatt 3cm-nél műtik.

Arról nem is beszélve hogy 1cm nagyobb göböt már ultrahang vezérelten biopsziáznak a rák lehetősége miatt,arról nem is beszélve hogy lehetnek toxikusak.

Én ettől az állítólagos ilyen "mindenkinek van'-tól 2x kerültem kórházba ,kb 3-4x szúrtak a biopszia miatt,klinikailag szorosan követni kell mert a legnagyobb határértéken van,labor szintén.

Szóval sajnos én nem úsztam meg úgy hogy ja ilyen mindenkinek van ,nem kell vele törődni alapon....

2019. márc. 14. 23:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves Vicky92,

Volnál olyan kedves és befejeznéd a riogatást? Nem vagy orvos, addig ne tegyél ilyen általános kijelentéseket, és próbáljuk meg nem emlegetni a rákot, jó?

Oké, hogy nem kell bagatellizálni a problémát, hogy mindenkinek van, de nem is kell rögtön temetni.

2019. márc. 15. 07:21
 18/19 anonim ***** válasza:

3 gyermeket vállaltam pajzsmirigy alulműködéssel.

Végig ellenőrizték az értékeket, általában terhesen 100 ra emelik az adagot (előtte 75 öt vagy 50 et szedtem).

Egészséges gyerekeim születtek.

A tsh önmagában tényleg kevés, mert napszaktól függően is ingadozhat, pl. nekem legutóbb 0,5 lett miközben a t3 t4 em az alsó határhoz van /volt közelebb.

2019. márc. 15. 09:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Vicky92 nem a több centis növekedő elváltozásról beszéltem. A pár milisről, amit okozhatott akár egy vírus vagy baci is.
2019. márc. 15. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!