Ha rögtön a terhesség kezdetén kiderül, h baj van a pajzsmiriggyel akkor még megmenthető a baba?
Szia, nekem az első terhesség "előtt" derült ki a pm problémám, de akkor már késő volt, mikor teherbe estem 12 volt a tsh-m, nagyon megijesztettek, el akarták vetetni, hogy úgyse lesz egészséges. Hülye barom... Ez csak egy orvos véleménye volt, a többi, nem látta annyira tragikusnak a dolgot. A veszély abban volt, hogy így nagyobb eséllyel megy el a baba, áll meg a szíve az első 12 hétben. A lányom megszületett, semmi baja.
Aztán véletlenül újra teherbe estem, és akkor kimaradt egy év kontroll így nagyon elszaladt a tsh-m mikor újra várandós lettem, akkor 49 volt. Másik orvoshoz mentem, azt mondta semmi gond, de tudjam, hogy akár el is mehet a baba, de ha a 12. héten is él szépen nő addig akkor semmi baj. Most vagyok 21 hetes, eddig semmi gond és nem is lesz, a tsh-mat szépen beállították, egész sok gyógyszert kell szednem, de ez nem baj.
Szóval ha kiderül, hogy nagy a tsh és terhes vagy, akkor azonnal, még aznap, endokrinológushoz kell menni és ad gyógyszert,nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!