Aki próbált odafigyelni a kaloriakra terhesen, mennyit fogyasztott?
Nem első terhességem, tudom milyen az amikor az ember eszi amit megkíván. Mivel hizasra hajlamos vagyok alapból, nagyon kell figyelnem mit eszek. Számolom a kalóriákat, sportolok és így is lenne mit leadni. (177 cm vagyok és 71 kg).
Ezzel kezdtem a terhességet. Azóta is folytatom a dietamat (ami minden tápanyagot tartalmaz tehat nem egy szélsőséges divatdieta, ch zsír fehérje is megfelelő arányban). 1500-1600 kcalt ettem eddig is, most is. A mozgást nyilván változtatnom kellett, razkodassal járó futás és ugrálós kardio jellegűt nem csinálok. De kismama tornát kis erősítést majdnem minden nap. Ennek ellenére 73 kg lettem kB 2 hét alatt. El vagyok keseredve, nem értem miért. Bármit teszek így is gurulni fogok a végére? Nem ez a legnagyobb baj az életben természetesen de talán elfer ez is itt.
Megkerdeztem az orvost, vedonot is, a dokim válasza az volt hogy idézem : ne egyek csokit meg kenyeret... 🤔 Nagyon "szakmai" tanács, hisz nem eszek!
Vedono szerint meg teljesen jo ahogy vagyok, ne most akarjak dietazni.
En a CH-t szigorúan szamolom es a kcal az max +300 /nap terhessegben az eddigikehez képest.
Amig csak kaloriaztam en is hiztam par kilót, így nem. Elso terhessegben fogytam 4kgot a vegere most meg +2nel tartok a 11.heten (en se ertem, de az elsonel.is igy volt es a 26.hettol stagnalt a sulyom)
En egyebkent nem FOGYOKURAZTAM hanem betegseg miatt dietaztam. (alapbetegsegem miatt zsir es kaloriaszegeny etrendet jell tartanom) terhessegben pedig cukorbetegsegem van. Tehat nem a hiusag motivalt, mindossze a baba es a sajat egeszsegem erdekeben tettem ezeket.
Jaj nem neked irtam. Csak majd biztos lesz valaki aki beszol, h mekkora sz@rvagyok, h itt dietazgatok, meg hogy egyek amit kivanok blabla. Aztan felrobbanna az epem, szulnek egy 5kilos cukros kisbabat es sorolhatnam
Szerintem is teljesen normális az ha valaki igy csinalja. Inkabb megelozesnek irtam ezt nem neked igy h na ne legyen hiu.
Jaa értem, igen én is sokaknak el se mondom, mert ahogy a diéta vagy szamolgatas szót meghalljak azt hiszik vmi nem oké velem meg hogy a külsőm számít.
Nem hiszem amúgy hogy jó a babának ha annak ellenére hogy egészséges vagyok és nem veszélyeztetett (mert az egy másik szitu) tespedek egész nap elhagyom magam és eszek ami eszembe jut épp. Az eronletem is katasztrófa volt az első gyerek után :(
Első babával terhességi cukrom volt, szigorú 150 g ch, 1600 kcal. A következő két terhességet úgy kezdtem, hogy eleve ráálltam erre a kalória bevitelre. Amúgy is van rajtam is plusz.
Teljesen tartható, minden tápanyagot megkap a baba, és mindegyik makk egészséges. 51-52 cm, és 3200-3600 g köztiek lettek.
Az erőnléthez elég, ha nem hagyod el magad. Séta, bevásárlás, kertészkedés, takarítás, tánc, kirándulás, úszás, minden mehet, mint nem terhesen. De edzeni nem most kell elkezdeni, plusz terhelés nem tesz jót. Ha fáradt vagy, akkor pihenj, ezt te érzed. Kell a kiadós alvás is, utána egy darabig úgyse lesz rá lehetőség. :)
De jó, ügyesek vagytok :) Ez az amit nem értek, hogy én is tartom a diétámat ugyanígy ahogy eddig, akkor mi a francért híztam már az első pár hétre plusz 2 kgt :(
Az első terhességemnél is így volt, hajszálra ugyanitt tartottam.
Lehet viz. Meg sztem ne keseredj el ezen. Amúgy nekem most a masodik terhessegben kb 8 hetesen akkora lett a mellem, mint kit dinnye... 🙈
Allitom a 2kilombol az az egyik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!