Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy a 3. trimeszter...

Normális, hogy a 3. trimeszterre sem tért vissza az étvágyam?

Figyelt kérdés

Az első trimeszterben csak néhányszor hánytam, talán négyszer összesen, de étvágyam nem volt, illetve sok kajára ránézni sem tudtam, mert nem tudtam elképzelni, hogy azt hányás nélkül lenyeljem, pl. a húst (előtte bármikor, naponta tudtam volna húst enni).

Azért igyekeztem rendszeresen enni, főleg mert az éhségtől hányinger tört rám. Odafigyeltem és több zöldséget, gyümölcsöt ettem, ezeknek is köszönhető, hogy az első harmadban fogytam 3 kilót. Amúgy is volt rajtam némi felesleg, ezért ez a fogyás érthető volt, kevesebbet ettem, és azt is egészségesebben.

A 2. trimeszterre elmúlt a hányinger, de az étvágyam nem jött vissza, sokkal kevesebbet tudtam enni, mint terhesség előtt, egyszerűen sokkal hamarabb jóllaktam, és utána már abszolút nem kívántam a kajákat. A hús továbbra sem jöhetett szóba, annak a gondolatától is rosszul voltam kb. a 30. hétig... A 28. hétre szedtem vissza azt a 3 kilót, azaz értem el a kezdősúlyomat.

Mindenki mondta, hogy na majd a 3. trimeszter, de étkezés szempontjából ez néha rosszabb, mint az előző kettő. Szinte csak édes dolgokat kívánok, azokból bármennyit meg tudnék enni, de a normális ételekből úgy kell leküzdeni a falatokat, a zöldségre, gyümölcsre is nehéz rávennem magam. A baba miatt persze eszem ilyeneket is, de sokkal kisebb adagot tudok pl. ebédre megenni, mint korábban. A hússal pedig továbbra is hadilábon állok, néha meg tudok enni egy-egy csirkemell szeletet, de van hogy egy héten át egy falatot sem bírok belőle lenyelni.

Most a 36. héten járok, azóta persze híztam, most vagyok +5 kiló a kezdősúlyhoz képest. Ez a doki szerint abszolút rendben van, mert nem voltam vékony előtte (kövér sem), kb. 8 kiló felesleggel indultam, és ilyenkor az a jó, ha nem hízik 15+ kilót az ember.

Engem sem az aggaszt, hogy keveset híztam (annak nyilván örülök :D ), csak furcsának találom, hogy nekem így a 36. hétre sem jött vissza nagyon az étvágyam, csak a kedvenc nasijaimból tudnék annyit megenni, mint régen... Minden normális kajából egyszerűen sokkal kevesebb fér belém.

Pedig mindenhol azt látom, hogy már a 2. trimeszterben vissza kellett volna jönnie az étvágynak, a 3. trimeszterben meg több kalóriára van szükség, mint normál esetben. :S

Volt valaki így rajtam kívül? Ugye a baba ebből nem "vesz észre" semmit, ő elveszi, ami neki szükséges?

2019. febr. 28. 12:16
 1/1 anonim válasza:

Hát szerintem ha az uh-k alapján a babát súlya a korának megfelelő és nincs terhességi diabéteszed sem akkor én nem aggódnék a helyedben.

Esetleg vasat néztek nálad? Nincs vashiányod? Azt érdemes volna ellenőrizni!

2019. márc. 4. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!