Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan jelentettétek be a...

Hogyan jelentettétek be a munkahelyen a terhességet?

Figyelt kérdés

Veszélyeztetett terhes vagyok táppénzre vett az orvos.

Hogyan jelentsem be a főnöknek? Személyesen vagy telefonon?

Ti hogyan csináltátok?

2019. febr. 11. 10:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Én személyesen jeleztem anno. Szerintem úgy a korrekt. .)
2019. febr. 11. 10:34
 2/10 anonim válasza:
Én is személyesen mondtam meg a főnökömnek.
2019. febr. 11. 10:35
 3/10 anonim ***** válasza:
19%

Magát a terhességet illett volna bejelenteni időben.

Az hogy most veszélyeztetett vagy, az azt jelenti (gondolom), hogy nem vagy jól, pihenned kell. Akkor nem biztos, hogy be tudsz menni a munkahelyedre. Vagy tévedek?

Tehát akkor a személyes közlés kilőve.

2019. febr. 11. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Ahogy a 3-mas írja, nem lenne túl hiteles személyesen, ha tényleg veszélyeztetett vagy.

Egyébként nyilván személyesen jelentettem be, de nem akkor, amikor táppénzre vettek, hanem még jóval előtte.

2019. febr. 11. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Szemelyesen.
2019. febr. 11. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Tapló dolog lenne telefonon bejelenteni .
2019. febr. 11. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Kösz a lepontozást.

Persze kérdező, menj csak nyugodtan be, aztán majd ne csodálkozz, ha otthon keresnek a hivataltól, hogy ha veszélyeztetett vagy, akkor mit lófrálsz össze vissza.

Mert ilyen is van. Úgy nevezik, táppénzcsalás. Nem minden munkáltató örül a dolgozó várandósságának, és hogy fizethet a "semmire".

(és mindenkinek kösz a lepontozást. AZ "időbent" arra írtam, hogy a veszélyeztetettség előtt kellett volna bejelenteni)

2019. febr. 11. 12:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor bocsánat látom elírtam.

Megvan már a nőgyógyászati papír miszerint veszélyeztetett terhesség miatt kérik a táppénzre vételemet a háziorvostól.

De még nem adtam le a papírt neki így nem vagyok még táppénzen.

Holnap adom le és holnaptól leszek táppénzen ezért holnap délelőtt szeretnék bent szólni.

2019. febr. 11. 13:06
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

Én terhességi vészes hányással voltam otthon táppénzen, de mégis én vittem be a táppénzes papíromat, mert 2 percre van az orvosom a munkahelyemtől. Senki nem törte rám az ajtót a hivataltól, hogy csaló vagyok-e és a munkahelyemen sem néztek rám furán...

Szóval szerintem nyugodtan menj be, beszéld meg a főnököddel hogy ez van és mostantól ez is lesz.

2019. febr. 11. 15:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat!
2019. febr. 11. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!