Hogyan jelentettétek be a munkahelyen a terhességet?
Veszélyeztetett terhes vagyok táppénzre vett az orvos.
Hogyan jelentsem be a főnöknek? Személyesen vagy telefonon?
Ti hogyan csináltátok?
Magát a terhességet illett volna bejelenteni időben.
Az hogy most veszélyeztetett vagy, az azt jelenti (gondolom), hogy nem vagy jól, pihenned kell. Akkor nem biztos, hogy be tudsz menni a munkahelyedre. Vagy tévedek?
Tehát akkor a személyes közlés kilőve.
Ahogy a 3-mas írja, nem lenne túl hiteles személyesen, ha tényleg veszélyeztetett vagy.
Egyébként nyilván személyesen jelentettem be, de nem akkor, amikor táppénzre vettek, hanem még jóval előtte.
Kösz a lepontozást.
Persze kérdező, menj csak nyugodtan be, aztán majd ne csodálkozz, ha otthon keresnek a hivataltól, hogy ha veszélyeztetett vagy, akkor mit lófrálsz össze vissza.
Mert ilyen is van. Úgy nevezik, táppénzcsalás. Nem minden munkáltató örül a dolgozó várandósságának, és hogy fizethet a "semmire".
(és mindenkinek kösz a lepontozást. AZ "időbent" arra írtam, hogy a veszélyeztetettség előtt kellett volna bejelenteni)
Akkor bocsánat látom elírtam.
Megvan már a nőgyógyászati papír miszerint veszélyeztetett terhesség miatt kérik a táppénzre vételemet a háziorvostól.
De még nem adtam le a papírt neki így nem vagyok még táppénzen.
Holnap adom le és holnaptól leszek táppénzen ezért holnap délelőtt szeretnék bent szólni.
Én terhességi vészes hányással voltam otthon táppénzen, de mégis én vittem be a táppénzes papíromat, mert 2 percre van az orvosom a munkahelyemtől. Senki nem törte rám az ajtót a hivataltól, hogy csaló vagyok-e és a munkahelyemen sem néztek rám furán...
Szóval szerintem nyugodtan menj be, beszéld meg a főnököddel hogy ez van és mostantól ez is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!