Mahas a vernyomasom mit tehetnek?
A minap voltam a vedononel, magas volt a vernyomasom es eloszor azt javasolta merjem napi 2x legalabb.
Kavet soha nem iszom.
A dokihoz jovoheten tudok legkorabban menni hogy irjon fel valamit persze csak ha szabad. 23 hetes vagyok, markikeszultem 3 napja szetrobban a fejem es tegnap ota az egekben a vernyomasom. Idegeskedni nem szoktam semmin es kerulom is a stresszt. Sokat pihenek tehat ezekre nem lehet fogni.
Valami hazi praktika van erre hogyan csillapithatnam a fejfajasom es hogyan lehetne helyreallitani a vernyomasom?
Szuz Maria :) szerinte utolso nem volt eszemben utana jarni hogy van-e helyettes? Nincs helyettes mert nyilvan h lenne akkor o hozza mennek de hagyjuk :D oruljek hogy segitettek? 1 valaszolo volt aki segitett,a tobbiek csak probaltak osztani az eszt de nem jott ossze. Egyebkent kinottem a pontozgatos korszakbol es arrol nem tehetek hogy ha valaki ranez a valaszokra az pontozni fog.
Tudom hogy kialakul es tudom miktol alakulhat ki, igaz lehet azt irtam hogy elkaptam de ez itt most lenyegtelen.
Kérdező, kevered a toxoplazmózissal. Az az, amit kajától lehet elkapni. A toxémia más, baromi veszélyes. Tünetei a magas vérnyomás, fehérje a vizeletben, esetleg nagymértékű vizesedés, de ez nem törvényszerű. A lepényi keringés romlását okozhatja, ami miatt a baba nem kap elég táplálékot, oxigént stb. Nálad más és vesekárosodáshoz, keringés összeomlásához vezethet. A terhesség okozza, pontos okát nem ismerik a dokik. Ezért kellene AZONNAL orvoshoz menned és nem jövő héten. Ne szórakozz a háziorvossal, esélyesen úgyse ért hozzá, nőgyógyászt keress fel sürgősen.
Nekem volt terhességi magas vérnyomásom, de sokkal később, a 3. trimeszter közepétől, mindkét terhességemnél. Szerencsém volt, nem lettem toxémiás egyik alkalommal sem, csak vérnyomáscsökkentőt kellett szednem. Otthon nem tudod levinni, minél előbb menj nődokihoz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!