Derékfájás, nagyon gyakori haskeményedés és
hüvelynyilallás járáskor jelezheti a szülés
közeledtét?
Figyelt kérdés
Ma léptem a 36. hétbe és egész nap a fent írtakat érzem ha felállok. Ez ennyire a végén már normális és midnennapos, vagy jelzi hogy nincs már sok hátra? Holnap megyek dokihoz rutinvizsgálatra, de kíváncsi volnék éreztetetk-e ilyeneket.
Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de én pár napja kezdtem el ezeket a hüvelybe nyilallásokat érezni (nem mondanám fájdalmasnak), és ma pedig elkezte a derekam is. Ha ülök, vagy még jobb, ha fekszem, elmúlik, teljesen, de ha felállok, vagy megyek, csak úgy sajog egy ponton. Viszont én nem keményedek. Én már 38 hetes vagyok. Holnap megyek ctg-re, lehet rákérdezek az orvosnál, bár mivel nem ő a fogadott orvosom, hanem csak sztk-s, nem nagyon törődik velünk.
2010. jún. 28. 17:18
2/11 A kérdező kommentje:
szia,
igen nekem is így van, ha leülök, lefekszem, elmúlik :)
Majd én is leírom holonap nekem mit mondott a doki :)
jó babavárást és klönnyű szülést :)
2010. jún. 28. 17:43
3/11 anonim válasza:
Velem ez a helyzet ugyanezekkel a tünetekkel már kb. 1-1,5 hete, de baba még sehol:( Viszont azóta vagyok nyitva kb. egy ujjnyira, talán azt jelezték ezek a tünetek. Te nyitva vagy már? 37+3 hkm
2010. jún. 28. 17:51
4/11 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam, hogy esetleg azért nyilallhat, e legutóbbi vizsgálatom 3 hete volt, akkor még teljesen zárt voltam de holnap kiderül most ki a helyzet.
Neked is köszönöm a választ és könnyű szülést kívánok! :)
2010. jún. 28. 18:19
5/11 anonim válasza:
17:18-as vagyok. Én is erre gondolok. 18-án voltam dokinál, akkor még teljesen zárva voltam, csak úgy találta, hogy van egy kis gombám, adott kúpot. Na, az borzasztó. 10 napig kellett használni, de éjszaka mindig kifolyt. Sárga színű ráadásul. Szóval nagyon érdekes a helyzet, mert így sem azt nem tudom, hogy folyásom van-e, hisz ez a vacak jön ki szinte egész nap, se azt, hogy esetleg a magzatvíz nem szivárog-e. Na, ma már nem kell használnom, úgyhogy jobban tudok figyelni magamra. Mindenesetre azt nem tudom, milyen pl. a keményedés. Görcs, vagy csak feszül a pocak? Vagy milyen? Emiatt kicsit aggódok, hogy fogom-e tudni, mikor van itt az idő.
2010. jún. 28. 18:49
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem olyan a keményedés hogy picit, szinte csak pár másodpercre (vagy hogy több időre is) megfeszül az egész hasam mintha a baba nyomná magát mindenhova, aztán egyszerre csak ellazul az egész, s ez ismétlődik.
2010. jún. 28. 19:02
7/11 anonim válasza:
Voltál dokinál? Én igen, de csak ctg-n. Hanyatt kellett feküdnöm, amit útál a bébim, ezért egyfolytában feszengett. Ettől jó magas lett a szívhangja, így a doki berendelt holnapra is. Holnap meg fogom mondani, hogy ülve csinálják.
2010. jún. 29. 09:25
8/11 A kérdező kommentje:
szia,
én majd csak este megyek, 1/2 6-ra.
enyém sem szereti ha hanyatt fekszem pedig nekem az a legkényelmesebb még éjszaka is sokszor arra kelek hogy hanyatt fekszem :(
2010. jún. 29. 12:54
9/11 A kérdező kommentje:
Ma voltam dokinál és azt mondta azért nyilallgat mert kicsit megrövidült a méhszáj, és hogy ez normális, nem kell megijedni, nyomja a baba súlya is :)
2010. jún. 29. 20:23
10/11 anonim válasza:
Akkor jó. Én ma is voltam ctg-n, most teljesen jó volt, még megyek pénteken, hétfőn, csütörtökön meg már be kell feküdnöm.
Aggaszt, hogy megint ilyen meleget mondanak, de majdcsak kibírjuk. Kitartást neked, és gyors szülést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!