Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy megy a "kérésre császár"?...

Hogy megy a "kérésre császár"? Mikor döntöttétek el, hogy így szeretnétek szülni? Előtte már beszéltetek erről az orvosotokkal?

Figyelt kérdés

Még elég fiatal a terhességem, de abban biztos vagyok, hogy császármetszéssel szeretnék szülni. Igen, tudom, hogy az is fáj, stb, mégis sokkal biztonságosabbnak érzem, mint a hüvelyi szülést.

Eddig csak két vizsgálaton voltam az orvosomnál, nem nagyon került még szóba az, hogy természetes szülés legyen-e, vagy császár. Én sem szeretném ezzel már most "zaklatni", de nyugodtabb lennék, ha nem a 30. hét után beszélnénk erről először... Nálatok az orvos kérdezett rá, hogy szeretnétek szülni? Mikor? Mármint hányadik héten?

2018. okt. 25. 20:54
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
58%

Én felhoztam az orvosomnak, de azt mondta, hogy nem akarja feleslegesen bántani a méhem, tehát burkoltan nemet mondott.

Elfogadtam, és felkészültem lelkiekben a hüvelyi szülésre. Megbíztam benne, tudtam, hogy jól fogja vezetni a szülésem; de megígértettem vele, hogy a legkisebb problémánál vinni fog a műtőbe.

Végül császár lett. A babám döntötte el ezt a dolgot, mert nem szállt le, és nem illeszkedett be a buksijával.

Egyébként nekem nem hatott jól a gerincérzéstelenítés, ezért végig iszonyatosan fájt a császár. Mindent éreztem. Az egyik lábam mozgatni is tudtam, úgy fogták le ketten, hiába volt leszíjjazva. Miután kivették a babám, kaptam morfint. Utána már nem emlékszem arra a délutánra. Sem arra, hogy hozták a kislányomat, sem arra, hogy mikor szoptattam meg először. Csak a fényképekről tudom, hogy megtörtént...

2018. okt. 25. 23:06
 22/38 anonim ***** válasza:
32%

#20, ezt támaszd már alá, kérlek... ha lehet, 2010 után íródott tanulmánnyal, és ne az NLCaféról...

a babának baromira nem biztonságosabb! Anyukának lehet, de a babának nem!!! Császárnál szinte 0 az esélye bármilyen komplikációnak a BABÁRA nézve

2018. okt. 25. 23:20
 23/38 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Szerintem is minél hamarabb kérdezz rá a dologra, mert a doki nem fog így konkrétan rátérni. Ha nemet mond, lesz még időd mást keresni. Arra készülj, hogy a pénztárcádat valószínűleg ki kell nyitnod majd jobban.:)
2018. okt. 26. 06:36
 24/38 anonim ***** válasza:
87%
Aki a kórházban a szobatársam volt, tőle megkérdezte az orvosa hogy milyen szülést szeretne. Àllami kórház. Szóval ilyen is van, azt nem tudom mikor beszélték meg. Nyugodtan kérdezz rá, legfeljebb nemet mond, de nem fog meglepődni ilyen kérésen. Nálam szóba sem került a dolog, èn nem akartam császárt, de van olyan barátnőm akinek az idős orvosa alig várta hogy ürügyet találhasson hogy császározza. Ő már nem akart az éjszaka közepén menni szüléshez.. Ahogy látom a császáros szülések arànyát, ha nem kéred akkor is jó esélyed van rá, de inkább kérdezz rá.
2018. okt. 26. 07:29
 25/38 anonim ***** válasza:
31%
A 7-esre tipikusan csak annyit, hogy esze nincs csak pénze. Na ezek szülhetnek fél milláèrt úgy ahogy akarnak, nehogy meg kelljen dolgozni a gyerekért. Nem vagyok ősanya de akkor is öröm volt leírni ;)
2018. okt. 26. 07:59
 26/38 anonim ***** válasza:
44%
Neki legalább pénze van, Neked se pénzed, se eszed.
2018. okt. 26. 08:39
 27/38 anonim ***** válasza:
73%

ezt a szép privit kaptam, majd letiltott a szentem, így itt válaszolok. Tudod, aki itt buta, az TE vagy. Ha igazad lenne, 2mp alatt idetettél volna 38 linket, hogy neked van igazad. Ezzel szemben csak engem tituláltál hülyének. Pontosan, mivel a 21. században vagyunk, a neten sokkal gyorsabban, sokkal naprakészebb infókat találsz, mint ha elmennél egy könyvesboltba és könyvet vennél (mellesleg rengeteg könyvem van, rengeteget olvasok, de ez nem ide tartozik). Ámbár lehet, hogy azok a '80as években íródott könyvek, amikből te tájékozódsz, valóban nincsenek fenn a neten - csak antikváriumban...

"#20, ezt támaszd már alá, kérlek... ha lehet, 2010 után íródott tanulmánnyal, és ne az NLCaféról... a babának baromira nem biztonságosabb!..."

Az üzenet szövege:

Te egy nagyon buta ember lehetsz... Nagyon sajnálom, hogy a 21.században ennyire elmaradottabb is vannak mint te :( Könyörgöm olvass sokat! De ne a neten, hanem könyveket!

2018. okt. 26. 09:37
 28/38 anonim ***** válasza:
61%
Ne is várd, hogy megkérdezi az orvos, hogy kedvesem hüvelyi szülést vagy császárt akar? Ez azért nem így működik. Pláne ha minden rendben a terhességgel.
2018. okt. 26. 11:13
 29/38 anonim ***** válasza:
60%
Nem biztonságosabb,és a babának sem jó, eleg sok negatívum éri mert nem megy végig az úton,a fejlődésben is lehetnek problémák, ha nem muszáj ne akarj. Olvasgass utána inkább. Ne a "kényelemre" menj.
2018. okt. 26. 12:13
 30/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a normális válaszokat! Akkor amint lehet, beszélek erről az orvosommal... Lehet célszerűbb lenne orvost váltani majd, mert most, hogy szembesültem az állami körülményekkel, eléggé elment a kedvem a szüléstől. Ha viszont magánkórházban szülök, nem tudom, hogy ott végezheti-e a műtétet az az orvos, akihez járok jelenleg. Szóval ezeket megbeszélem vele, és utána döntünk a párommal. :)

A többi válasszal nem tudok mit kezdeni, meg azzal sem, hogy valaki szerint nem kéne gyereket vállalják. Nevetséges itt pár ember.

2018. okt. 26. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!