Medrolt szedő kismamák, terhesség alatt szedhettétek a medrolt? Napi 4mg-ot szedek évek óta izületi gyulladásra és babát szeretnék.
Tudom milyen gyógyszer nálam nincs szerencsére mellékhatása,,nagyon rég szedem kicsi dózisban és nem tudom már elhagyni.
Ezért szeretnék tapasztalatot kapni olyanoktól akik szedték terhesség illetve szoptatás alatt.
Én 8 éve szedem a medrolt, illetve más gyógyszert is szedtem mellette. SLE-s vagyok. Tavaly augusztusban szültem. A teherbeesés pillanatában és a terhesség alatt is 8 mg-ot szedtem a másik gyógyszerem elhagyták. A gyermekem teljesen egészségesen született, és nálam sem aktivizálódott a betegség (eddig). Budapesten a SOTE II-n szültem, Prof. Dr. Pajor Attilához jártam kontrollra, őt az immunológusom ajánlotta. Nem pesti vagyok. Ja és a terhességem teljesen problémamentes volt, nem szültem korán, pont az általam számolt időpontban.
A lényeg, hogy sose úgy gondolj magadra mintha beteg lennél. Én csak biztatni tudlak. Még szoptattam is 8 hónapig, akkor is a kisfiam döntött úgy, hogy már nem kell neki.
Szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre.
Köszi,hogy válaszoltál és gratulálok a kicsi fiadhoz:))
A betegségemmel nincs lelki eredetű gondom,ahogy Te is írod úgy kell gondolnunk magunkra mint egészséges ember!
Én 19éves korom óta beteg vagyok és van már 2 felnőtt korú lányom 20-21évesek akiket már ezzel a betegséggel hordtam ki,,csak akkor nem voltam hajlandó gyógyszert szedni a terhesség alatt.Viszont most 16éve,hogy szedem a medrolt és ezt már nem tudom felfüggeszteni addig sem.
Van 1 új párkapcsolatom másfél éve és a páromnak nincs gyermeke én pedig nem szeretném megfosztani ettől az élménytől.Egyelőre védekezem,mert nem szeretnék belemenni úgy hogy nem tudom lehet e mellékhatása a gyógyszeremnek a babára,,nem elég számomra az,hogy az orvos mit mond,,olyan embereket is akarok "hallani" akik szedik a gyógyszert és mint Te biztatóan válaszolnak:)))
Köszönöm mégegyszer és legyen sok örömed a kicsiben!
szia!
Én 10 hetes vagyok és medrolt szedek. Nem tervezett baba csak így alakult (de nagyon örülünk neki)
Szóval 4 mg-al szedem és is! Genetikai tanácsadásra kellett mennem ahol veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak. A gyógyszert a betegségem miatt továbbra is szednem kell + emiatt még vérhígítót is kaptam. Én jól érzem magam de a folyamatos aggódás a kicsi miatt nagyon kikészít! Az én javaslatom az az lenne hogy feltétlenül vár meg a kezelésed végét és csak azután kezdjetek babaprojektbe! neked is és neki is jobb ha nem cidrized végig a 9 hónapot. Ha kérdésed van írj bátran.
Köszi Neked is a választ!
Az én kezelésemnek sajnos nem lesz vége,a medrolt folyamatosan szedem a betegségem miatt,,várni pedig nem igazán tudok,max.1 fél évet adtam még hogy eldöntsük mi legyen,,mert én szép lassan kicsúszok az időből!
Gratulálok Neked is a picurhoz és biztos minden rendben lesz lásd az előző hozzászólót:))nyugodj meg!
Szia!
A 10:47-es vagyok. Nekem a doki azt mondta hogy igazából nem is a medrol a probléma, hanem maga az alapbetegség. Én is SLE-s vagyok. Elmondása szerint egyik gyógyszergyártó cég sem meri bevállalni azt hogy feltüntesse a betegtájékoztatón, hogy szedheti a kismama az adott gyógyszert. Nagyon szép dolog tőled, hogy bevállalnál egy babát a párodért. Én csak biztatni tudlak, de feltétlenül járj utána minél több helyen.
Szia!
Én PCP-s vagyok sok izületi gyulladás,,a betegségemtől nyugodtan vállalhatom a babát a medrolra is azt mondta az orvos,hogy nem fog gondot okozni,de valahogy jobban bízok azok véleményében akik így hordták már ki a babájukat.
Azthiszem már csak a koleszterin tablettám után kell érdeklődnöm,de talán azt el tudom addig hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!