Akik mèg nem estetek át toxoplazma fertőzèsen nem fèltek hogy elkapjátok főleg ha van kiscicátok?
Honnan tudjátok, hogy átestetek a fertőzésen? Gyerekkoromban mindig voltak macskáink, kizárólag kinti cicák, akkor valószínű én is átestem rajta? Honnan lehet ezt tudni?
Mikor a 2. babámat vártam és mentünk a szüleimhez, mindig "üdvözöltem" a cicáját, de utána egyből kézmosás, eszembe sem jutott a toxoplazma.
Ismerek egy nőt, akinek valami agyi károsodással született a babája, azt mondták, hogy a cicái miatt volt, mert elkapta a fertőzést várandósan.
Nagyon szeretem a cicákat. Volt is sajátom kb egész életemben. Többnyire kinti, benti cicák. Fel sem merült bennem, hogy negatív lehetek toxoplasma fertőzésre, pedig mint kiderült én sem estem át rajta.
Én is kb annyit teszek, mint amit mások leírtak, hogy nem én takarítom az almot, alaposabban megmosom a zöldségeket, gyümölcsöket. Illetve fokozottabban figyelek a kézmosásra.
Én se estem át rajta, pedig mindig kijárós macskáim voltak gyerekkoromtól. Mikor kiderült, hogy terhes vagyok a lányommal, előtte 1 hónappal lett egy 7 hetes kiscicánk. Nem rettegtem tőle, nagyon pici volt még, igényelt, velem aludt, az ölemben volt állandóan, a pozitív teszt után se löktem el szegényt. Aztán kiderült, hogy én se estem még át a fertőzésen, úgyhogy almot nem takarítottam, de ennyi. Semmi gond nem volt. Eltelt majdnem 4 év, épp a kistesót várjuk, cica ugyanaz, még mindig nem volt meg a fertőzés... Szerintem aki átlag 30 év alatt nem kapja el úgy, hogy volt/van macskája, az egyszerűen nem fogékony rá és kész.
Egyébként van egy nőgyógyász ismerősöm, azt mondta, 10 év alatt összesen 2 esetet látott, amikor terhesen kapta el valaki, az egyik macska közelében sem járt. Egyikből se lett semmi gond, mindenki egészséges. Szóval némileg túl van lihegve ez a macska téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!