Akik mèg nem estetek át toxoplazma fertőzèsen nem fèltek hogy elkapjátok főleg ha van kiscicátok?
Figyelt kérdés
Mit csináltok máskèppen azóta mióta kiderült fogèkonyak vagytok rá?2018. okt. 15. 17:21
1/19 anonim válasza:
Semmit nem csinálok másképp, nem is félek tőle. Gyerekkorom óta vannak macskáink, régen oltani sem volt otthon nálunk divat, úgy voltam vele, hogy már tuti volt is valamikor, erre kiderült, hogy nem. Nekem egy macskám van, ő oltott, féregtelenített, nekem ennyi elég. Nem is gondolok rá különösebben. Ha ennyi év alatt nem kaptam el, úgy, hogy volt kb 50 macskával dolgom, mert anyum macskamániás volt, akkor remélhetőleg nem az én egy macskámtól fogom majd pont most összeszedni.
2/19 anonim válasza:
Gyerekkorom óta vannak macskáink,akkoriban kinti-bentiek voltak, a mai napig nem estem át a fertőzésen.Jelenleg 2 macskánk van,akik csak bentiek, most várjuk a második babánkat. Azon kívül,hogy nem én takarítom az almot,semmit nem csinálunk máshogy. A mosatlan zöldségtől/gyümölcstől nagyob az esély elkapni,mint a macskáktól. Ajánlom a Zállatorvos erről szóló videóját a youtubeon.
3/19 anonim válasza:
Nem
Ugyanúgy
Mindig különösen körültekintő vagyok
4/19 anonim válasza:
Macskánk nincs, két kutyánk van. Én is fogékony vagyok. De mivel rosszul megmosott zöldségtôl, gyümölcstôl, nem jól átsütött hústól, nyers dolgoktól ugyanúgy el lehet kapni, én ezekre figyelek jobban, de nem vagyok paranoiás. Második terhességem, az elsônél nem volt gond, mindent ugyanúgy csinálok, mint akkor.
5/19 anonim válasza:
Érdekes ez a dolog. Nekem gyerekkoromban volt cicám (igaz, lakásban), 14 éves voltam, mikor az exemmel összejöttem, náluk rengeteg ki-be járós macska volt, nagyon sokat voltam náluk mindig. 20 évesen terhes lettem az exemtől, csináltak szűrést, negatív lett. Akkor féltem nagyon. De végig negatív maradt a szűrésem. Ez 9 éve volt, azóta született még 2 gyerekem, és még mindig negatív, holott mindenhol azt olvasom, hogy gyerekkorban ha volt macska, szinte biztos túlestél rajta... Hát én pont nem. Mondjuk a 2. meg 3. terhességnél nagyon nem csináltam másképp semmit már.
6/19 anonim válasza:
Valahogy én sem hallottam még konkrét esetről egy ismerőstől sem, hogy elkapták volna.
Ez inkább valami elcseszett macskaellenes néphülyítés. Nyilván nem kell cicakakis kézzel belenyúlni a szádba, de ilyen alapvető dolgokra szerintem mindenki odafigyel, akinek van egy kis józan esze.
7/19 anonim válasza:
8/19 A kérdező kommentje:
Van egy pici cicánk aki nemrèg került hozzánk. Ő szokott itt bent lenni is 2 napja nyúltam hozzá akkor is èppenhogycsak az ujjammal na akkor nem mostam kezet gondolva arra èn már tuti átestem rajta ès nem lehet gond...alom nincs bent kint wcèzik, etetni nem èn etetem...mióta itt van egy párszor megfogtam de kezet is mostam rögtön. Zöldsèget, gyümölcsöt mosom. Ha húshoz nyúlok utána mosom a kezem. Egyèbkènt már kisgyerek koromtól vannak cicáink ès már elmúltam 30 èves. Kb. 3 hónapom van hátra szülèsig már csaknem kapom el pont ez idő alatt.
2018. okt. 15. 18:15
9/19 anonim válasza:
Nem tartottam tőle, hogy elkapom, habár macskánk nincs. Ráadásul annyira problémás terhességem volt, hogy a szűrés is elmaradt. Dokim se mondta, mert szerinte felesleges. Aztán a kislányunk születése után megmagyarázhatatlan okbol összeomlott, az agyában súlyos károsodásokat találtak egy hónap múlva. Az mr kép megfelelt toxoplazma fertőzésnek is akár. Volt nagy riadalom, de nyugtatott a dokim akkor is, hogy nem az a baj, soha nem szűrtek még ki a praxisa során fertőzött kismamát (cmv-set pl igen), es nem ok nélkül vették ki a protokollokból. Nálunk nem ez volt a baj egyébként. De azóta minden terhes barátnőmet küldöm vizsgálatra. Senkinek nem kívánom azt a 24 órát, amíg az eredményre vártunk.
10/19 anonim válasza:
De, én tartottam tőle, de cicám nincs. Egyébként is sokkal valószínűbb, hogy mosatlan zöldségtől, gyümölcstől, vagy nyers hússal való érintkezéstől kapod el.
Én annyit változtattam, hogy a megszokottnál is alaposabban mostam meg a zöldségeket, gyümölcsöket, főzéshez a nyers húst gumikesztyűben készítettem elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!