Kell -e aggódnom a toxoplasma miatt?
Kislányom kedvéért van egy 4 hónapos kölyök cicánk. A cica oltva, féregtelenítve van.
Amióta terhes vagyok ( 4-5 hetes ), párom végzi az alomcserét, nem érintkezek semmivel, a cicát is ritkán simogatom, utána is kézmosás+ fertőtlenítőszer.
A cica benti, panel kis állat. Az állatorvos szerint nem kell aggódnom, ő mindhárom terhességét végigcsinálta állatorvosként, nem egy macska volt a kezében. Szerintetek milyen óvintézkedéseket tehetnék még a kistesó védelmében?
Semmit , mivel a macska székletével terjed, ezért ha nem takarítod az almot akkor nem fogod elkapni. Egyébként meg kérj toxoplazmára vérvételt, és az kimutatja , hogy átestél - e már a fertőzésen. Hát igen, akkor nem kell félned, mert nem kapod el többet.
Sokszor aztmondják, hogy aki , macskával élt valaha, az már átesett rajta, de ez egyáltalán nem igaz mert nekem is 35 éven át volt macskám, velem aludtak az ágyban , és mégsem estem át a fertőzésen.
Még arra figyelj, hogy a galambok is terjesztik, tehát a galamb piszkot érdemes kerülni, valamint a mosatlan zöldség és gyümölcs, de az is azért mert ugye a macska odapiszkít, és onnan kerülhet rá.
Köszi!
Mosatlanul semmit nem eszek.
Elsőnek nincs teljesen igaza... nem csak közvetlen a széklettel lehet elkapni. Ugye nem kell bemutatnom a macskák popóluk nyalási tisztálkodási módszerét. Ott rákerül a fertőzés a nyelvére, ahonnan továbbhordja a szőrére, onnan meg simogatással is el lehet kapni.
De persze kicsi az esélye. Ha eddig nem kaptad el és a cica nem jár ki, akkor nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!