A toxoplazma egy betegség? El kell kapnom, hogy baj legyen?
https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Egyébként nekem vannak macskáim és a nőgyógyász kifejezetten azt mondta, hogy nem is javasolja a toxoplazma tesztet csak ezért. Véleménye szerint ennyi erővel azt is nézhetnénk 2-3 hetente, hogy nem-e leszek hirtelen hiv pozitív... Ő azt mondta, hogy ha már átestem rajta, az jó, de ha nem, akkor a protokoll szerint elég gyakran nézegetni kéne, hogy nem-e kapom meg és a tb már nem támogatja szóval drága mulatság lenne, ezért inkább tartsam be az óvintézkedéseket. 25 év alatt két toxoplazmával megfertőződött kismamával találkozott, macskája egynek se volt, sőt az egyik kifejezetten gyűlölte is őket, mindketten megettek valamit úgy, ahogy nem kellett volna. Van tünete, kaptak rá antibiotikumot és senkinek semmi baja.
Ne egyél nem jól hőkezelt húst (jobb helyeken nem csak a steak, hanem a hamburger is ilyen, hogy kicsit rózsaszínre hagyják a húspogácsa belsejét, szóval az ilyen élvezeteket terhesen nélkülöznöd kell) Ha húst tapizol, utána alaposan moss kezet meg minden konyhai eszközt is. Kertészkedés után alaposan moss kezet, ne egyél olyan kézzel. Zöldséget, gyümölcsöt szintén alaposan mosd meg. Én arra is figyelek, hogy azt is alaposan le és elmosom, ami érintkezik az ilyesmivel, plusz a húst pont ezért nem nagyon mosom meg, mert kimutatták, hogy hőkezeléssel úgyis mindent megölsz rajta, de ha mosod, akkor fröcskölsz, csöpögtetsz és nem vagy előrébb, mert úgyis elkészítés közben minden meghal a hőtől, csak előtte jól beszennyezted a fél konyhát is, mintha nem csináltál volna vele semmit sem...
Szóval nem kell betojni. Általában a macskásokat küldik el a tesztre, holott egy rakás más módon sokkal jobban el lehet kapni, mint a nyomorult macskáktól, csak azzal meg nem foglalkozik senki, nem is mondják senkinek stb. csak a macskásokat ijesztgetik, meg nézegetik pedig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!