Sajnos nem estem még át a fertőzésen, pedig egész életemben voltak körülöttem macskák. A leletemen az van, hogy 4-6 hetente kell ismételni. Ez nem túl ritka? Ha a vizsgálat után fertőződök meg akkor 4 hét múlva mire kiderül már nem okozna gondot a babánál? 12 hetes múltam.
Oly pici az esélye, hogy megfertőződsz. Van akinél nem is nézik egyszer sem. Így nem ritka a 4-6 hét.
2018. febr. 11. 09:01
2/9 anonim válasza:
Nem. Nekem trimeszterenként volt. Ha odafigyelsz a higiéniára, mosod a zöldséget, gyümölcsöt, nem fogsz megfertőződni. Macskától nemigen lehet elkapni.
2018. febr. 11. 09:10
3/9 anonim válasza:
Macska urulek utjan elkapható de konkrétan macskától nem. Talán ha megharap.
En sem estem at rajta es csak 1x lett nezve
2018. febr. 11. 10:01
4/9 anonim válasza:
Én sem vagyok védett, pedig egész gyerekkoromban a fáról, mosatlanul ettük a gyümölcsöt, mindenhol állatok voltak körülöttünk. És mégis negatív minden szűrésem. Fel is vagyok háborodva, mert még aggódhatok emiatt is, és nézegethetjük egész terhesség alatt...
Annyira figyelek, hogy alaposan megmosom és meg is hámozom a gyümölcsöket, zöldségeket, gyakran mosok kezet. Még a nyerhússal kell vigyázni: külön kés, külön deszka, semmi nyersen fogyasztandó ne érintkezzen olyan konyhai eszközzel, amivel korábban nyers hússal dolgoztál. Mindent alaposan megfőzni, megsütni!
2018. febr. 11. 10:13
5/9 anonim válasza:
Ja! A kérdésedre nem válaszoltam: nekem trimeszterenként nézik az aktuális szűrésekkel együtt.
2018. febr. 11. 10:15
6/9 anonim válasza:
Nekem is trimeszterenként nézték, szintén mindig volt macskám, mégse estem át rajta. Ennyire lehet macskáktól elkapni :D
Terhesen se kaptam el, azóta nem tudom, de gyanítom szintén nem, mert ugyanaz a cicám van, mint terhesen (akkor volt kismacska ráadásul, játékból karmolt, harapott stb.). Erősen túl van ez lihegve szerintem úgy általánosságban.
2018. febr. 11. 10:28
7/9 anonim válasza:
Nekem az első terhessegnel konkrétan maganba kellett elmennem m nem akartak megcsinalni. Most a második babát várom és kiemeltem a dokinak h x-élje mar be legyen kedves m neki egy x nekem meg 10e Ft ha maganba csináltatok. Az első nekem is fogékonyságot jelzett, sajnos pedig ennél koszosabb nem igen lehettem mint amilyen rossz gyerek voltam. Állandóan állatok között viltam és kutya macska közt nőttem fel mégse kaptam el. Most meg a gyerek a macska mar nyustoli ha kimegyünk, nekem is simogatni kell h vigyázzon nehogy megtepje szegényt, plusz nem lehet véletlen se nyers vagy félig főtt sült hust, tojást, és mosdatlan zöldséget enni. Én is tartok tőle, de remelem h ha eddig nem kaptam el akkor nem most fogom összeszedni...
2018. febr. 11. 10:38
8/9 anonim válasza:
Nekem egyszer nézték 16 hetesen. Negatív lett, de ismétlés se volt. Egy macskám van, nyolc éves valószínű már túl van a fertőzésen, így nem jelent veszélyt. Azért elővigyázatosságból az alomtakarítást a férjem végezte. Ha napokra oda volt húztam gumikesztyűt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!