Ha nem vagytok házasok a párotokkal, milyen problémákba ütköztetek a babavárás és szülés bürokráciájában? Persze ha volt egyáltalán ilyen.
Nekünk evidens volt a sorrend mindig is. Esküvő aztán gyerek. Csak a szűk család volt, és csak egy ebéd volt. Nekünk ez az értékrendünk.
Ha nem vagytok házasok, tudtommal csak egy apasági nyilatkozat kell. Sokan azt mondják nem ezen múlik, a papír semmi, én mégis azt mondanám, házasodjatok össze, és nem csak azért mert nem kell apaságit tenni.
Apasági nyilatkozatot kell tenni.Ennyi.
Semmi hátrány nem ér.
Apaságit tenni kb negyed óra.
Kell egy igazolás a nőgyógyásztól, aki ad egy papírt lepecsételve aláírva a fogantatás vélt és a szülés kb idejéről. Kérsz egy időpontot az önkormányzattól, vagy a gyámhivataltól. Oda ketten elsétáltok ezzel a papírral meg a személyivel és lakcímkártyával. Kb 10 helyen aláírjátok, 3 példányban. És 15 perc múlva kint is vagytok.
Ezt a papírt pedig viszed mikor szülsz.
Ennyi. Csupán ezért nem házasodnék össze lóhalálában.
Kérdező,menjetek el az anyakönyvi hivatalba és házasodjatok össze. Az mindennel együtt 10-12 perc.
Aztán majd később tartotok egy bulit, egyházival.
Semmi.
A fiunknál apasági nyil.-ot tettünk, lányunknál már hazások voltunk.
5# ilyet nem kérnek már
Én marciusban voltam parommal
"Csupán ezért nem házasodnék össze lóhalálában."
Akkor neked mi kellene (ha egy közös gyerek nem elég), a házassághoz?
Papír ide vagy oda, komolyabban hangzik a "gyereket vállalunk a férjemmel" mint a "gyereket vállalunk a barátommal". A (ne adj isten) későbbi anyagi vitákról szakításkor meg nem is beszélve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!