Terhességi toxémia, Hellp szindroma gyanúja felmerul nálam?
Alacsony a vérnyomásom.
Ugye hellp szindrománál magas vérnyomas van.
Illetve nem híztam csak 4 kilót egyáltalán nem vízesedek.
Ezek is tipikus tünetek.
Viszont ma este elég homályosan kezdtem el látni.
Letusoltam bejöttem a szobába és leesett megint a vérnyomásom.
Elkezdtem szédülni így lepihentem.
Párom éjszakás ez se túl jó..
Kicsit utánaolvastam ennek az alaptomos betegségnek és bepánikoltam azon hogy jobb bordaiv alatti fájdalom alkalmanként nekem is fáj ott iszonyatosan.
Illetve úgy nagyjából 20 hét óta nagyon homályosan látok ez is így mikor rámjön tehát alkalmi dolog nem mindennapos.
Mert akkor persze már rég szóltam volna orvosnak.
De ilyenkor be kell csuknom a szemem pihentetni annyira.
Zavar a lámpa fénye is.
Párszor már volt ilyen a 20 hét óta hogy irritálta a fény a szemem és homályosult a látásom.
36 hetes leszek szombaton
Akkor megyek legközelebb orvoshoz.
Szerdán megyek laborba.
Kicsit most bepánikoltam hogy így párom sincs velem
Már mar azon gondolkoztam bemegyek ügyeletre..
Ez a homályos látás most 7 óta van és egyszerűen nem bírom nyitva tartani a szemem konnyezik..
Mintha borzasztó fáradt lennék.
Ez kb ugyanolyan, mint a “fáj a fejem. Agyrákom van?”
Beszédültél, mert nem ettél, jön a front, akármi. Egyél normálisan, pihenj le és ne balhézz a semmin. Ahogy előttem is írták, ha a pároddal veszekedni és gyakorizni tudsz, akkor nincs semmi bajod az unatkozáson kívül.
Nyugodj meg, ez nem toxémia. Ha terhességi toxémia áll fent annak 3 tünete van:
-magas vérnyomás
-fehérje a vizeletben
-vizesedés.(vizes végtagok, puffadt arc)
Ha ezek közül csak 1 vagy 2 tünet áll fent akkor az nem toxémia. Ezért kell jobban odafigyelni a terhesség alatt, ha mind a 3 együttesen van jelen,akkor viszont kórház. Én 2 hétig feküdtem bent toxémiás kivizsgáláson, de egyik tünet sem volt annyira vészes, hogy indokolt lett volna a terhességem végéig bent feküdni. Ha félsz a toxémiától mérd rendszeresen a vérnyomásod, valamint menj el heti 1x védőnőhöz, ő rögtön meg tudja nézni a fehérjét is,a reggeli első vizeletből, és kérj beutalót laborba 24 órás vizeletgyűjtésre, mert nekem abból derült ki a magas fehérje. Ja és a legfontosabb:ne stresszelj, pihenj sokat
😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!