Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi toxémia, Hellp...

Terhességi toxémia, Hellp szindroma gyanúja felmerul nálam?

Figyelt kérdés

Alacsony a vérnyomásom.

Ugye hellp szindrománál magas vérnyomas van.

Illetve nem híztam csak 4 kilót egyáltalán nem vízesedek.

Ezek is tipikus tünetek.

Viszont ma este elég homályosan kezdtem el látni.

Letusoltam bejöttem a szobába és leesett megint a vérnyomásom.

Elkezdtem szédülni így lepihentem.

Párom éjszakás ez se túl jó..

Kicsit utánaolvastam ennek az alaptomos betegségnek és bepánikoltam azon hogy jobb bordaiv alatti fájdalom alkalmanként nekem is fáj ott iszonyatosan.

Illetve úgy nagyjából 20 hét óta nagyon homályosan látok ez is így mikor rámjön tehát alkalmi dolog nem mindennapos.

Mert akkor persze már rég szóltam volna orvosnak.

De ilyenkor be kell csuknom a szemem pihentetni annyira.

Zavar a lámpa fénye is.

Párszor már volt ilyen a 20 hét óta hogy irritálta a fény a szemem és homályosult a látásom.

36 hetes leszek szombaton

Akkor megyek legközelebb orvoshoz.

Szerdán megyek laborba.

Kicsit most bepánikoltam hogy így párom sincs velem

Már mar azon gondolkoztam bemegyek ügyeletre..

Ez a homályos látás most 7 óta van és egyszerűen nem bírom nyitva tartani a szemem konnyezik..

Mintha borzasztó fáradt lennék.

2018. szept. 17. 21:21
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

53 kg vagyok 48 rol indultam.

Se cukor se semmi probléma nem volt eddig

2018. szept. 17. 21:22
 2/12 A kérdező kommentje:

És első baba

Általában tobbedik terhesseggsl fordul elő így olvastam.

És jóval 25 alatt is vagyok mert állítólag akkor gyakoribb.

2018. szept. 17. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Ettel, ittal eleget ma? Vercukrod nem esett le? Ha rosszul vagy inkabb menj be nehogy baj legyen. Nekem vegig voltak ilyen problemaim. (ugy mint cukor, magas vernyomas) de ennek ellenere

-nem vizesedtem

-nem hiztam sot fogytam

-nem ment fel a vernyomasom

-nem volt rossz a laborom stb

Egeszseges /szamomra/tokeletes gyermeket szultem 40.heten, termeszetes szulessel, 1nappal a kiirt datum utan. Vegigidegesitettek azzal h toxemias leszek meg csaszaros, meg koraszülésem lesz, meg ahh minden rossz.

De nem lett semmi baj!

Viszont ha baj volt (vagy ha lett vna es ha en ugy ereztem akar tevesen, hogy az van) mentem be es megneztek, nyugodt kismama = nyugodt kisbaba. Szoval, idegeskedes helyett inkabb menj es nezzenek rad es a picire.

2018. szept. 17. 21:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Nehéz napon vagyok tul

Párommal is osszevesztem.

Nem is volt étvágyam a nagy meleg miatt.

Szóval kb két tál müzlin éltem ma.

Ami nem sok bevallom.

A cukrom biztos alacsony emiatt illetve a vérnyomásom is ugye a tyúk segge alatt van.

2018. szept. 17. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:
5%

Menj be az ügyeletre. Taxit tudsz hívni, az uradat meg nem kell idegesíteni, hiszen dolgozik. De mindenképpen látnia kéne orvosnak, nem holnap,. hanem most.

Az I.-es és a II.-es Női Klinikán éjjel nappal van ügyelet, és nem fognak morogni, ha mész. Ha a 4-es taxit hívod az olcsóbb is, mint a 2-es. De szépen öltözz fel, és menj be. Ha valami gáz van, akkor ráérsz szólni az uradnak vagy szülőknek. Nem kell frászt hozni emberekre, inkább csendben intézkedj..

2018. szept. 17. 21:43
 6/12 A kérdező kommentje:

Utolsó ez mind jó csak ki írta hogy Pesti vagyok?

Mert igen messze lakok a fővárostól az az igazság..

Sajnos ez egy kisváros itt csak egy nagyon kritikán aluli ügyelet van.

Ahova jobb el se menni.

Ha már végképp ugyerzem inkább mentőt hívőnek mint őket..

De próbálok pihenni csak így nehéz.. A szemeim furcsák és ez aggaszt a legjobban illetve félek a hellp tol..

2018. szept. 17. 21:51
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Pihenni úgy tudsz ha nem a telefont nyomkodod.

Ha annyira könnyezik a szemed ahogy írod és olyan rettenet rosszul lennél ,már elmentél volna orvoshoz.Amúgy 2 tál müzli terhesen gratulálok...A terhesség nem fogyókúra a gyerek elveszi ami neki kell és a te tested fog tönkre menni, mert minden vitamintól megfosztod magad.Amúgy nem zabálásról írok hanem a változatos egészséges táplálkozásról.

És lehet bunkónak tűnök, de válaszolgatni van erőd.A hellp szindróm egy tünetét produkálod amit lehet az okoz ,hogy a baba befeszítette magát oda.Nekem non-stop fájt egy hónapig és nem volt hellp szindrómám.

Alacsony a vérnyomásod az okozza a szédülést..ideges vagy mert összekaptál a pároddal..nem hiszem hogy bármi bajod van, max ..

2018. szept. 17. 22:05
 8/12 anonim ***** válasza:
6 Akkor a kórházba menj, ahová jársz terhesambulanciára. Nem a normál ügyeletre gondoltam.
2018. szept. 17. 22:07
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

A hellp-nek kettő teljesen biztos tünete van:

Magas vérnyomás és

Fehérje a vizeletben

Ha nem magas a vérnyomásod, akkor nem vagy toxémiás és nincs hellp szindrómád. Menjél szemészhez, mondjuk szerintem ne most, ha már hónapok óta homályos a látásod, akkor ráér az holnapig.

2018. szept. 17. 22:27
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsó kb 2 hónapja volt egy min. Fehérje a vizeletben a védőnő szerint aki nézte.

De a vérnyomásom sose ment 120 fölé eddig.

2018. szept. 17. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!