Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen 1 energiaitalt sem...

Terhesen 1 energiaitalt sem ihatok?

Figyelt kérdés

19 hetes terhes vagyok, terhesség előtt ittam gyakran energiaitalt, mióta terhes vagyok egyetlen kortyot sem.

Kávézni nem kávézok mert utálom, alkohol cigi se játszott nálam soha.

Most 2 napja annyira vágyok egy doboz energiaitalra, hogy rendesen máson se jár az eszem?

Ha megiszok egy dobozzal nagyon baj?

2018. szept. 15. 20:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
64%

A cukortól pörög fel esetleg... dinnyétől is pörgött az enyém, mégse mondja senki, hogy gyümölcsöt ne egyen kismama...

A másik poén.. adalékanyagok. Jó, se egy csirkemellsonkát, se egy jégkrémet ne egyen meg kismama, mert annyira káros...

Uramatyám....

2018. szept. 16. 09:00
 22/29 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag ennyi van a Hell-ben:

ivóvíz, cukor, gyümölcs koncentrátum, citromsav, koffein (80 mg/doboz= egy presszókávénak felel meg) vitaminok (C-E-A-B6-B12-B8), aromák, glükoronolakton, pektinek

Semmi rosszat nem látok benne, persze nem akarok senkit biztatni az ivására, magamat sem :D

Csak annyira nem értem a tiltását, mert bezzeg azt az undorító fogsárgító büdi kávét ajánlgatja a védőnő is.

Na mindegy, ha eddig nem ittam próbálok ezután sem.

2018. szept. 16. 09:58
 23/29 anonim ***** válasza:
77%
Az utcai benzingőz, cigifüst (amit más szív) lehet többet árt, mint az energiaital... De persze mindig van, aki azt mondja, senki ne igya, nemhogy terhesen/szoptatás alatt... Akkor utcára se menjünk...
2018. szept. 16. 10:03
 24/29 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, néhány válaszoló elég álszent szerintem. Elhiszed, hogy egy korty szénsavas italt se ivott 9 hónapon keresztül ennyi válaszoló? Mert azok is mondhatóak mindennek, csak természetesnek nem..... te nem is kávézol, mert persze aki megiszik napi 1-2 kávét, annak nyilván számolnia kell a koffein mennyiségével is. Nem akarlak rábeszélni az energiaitalozásra, de nem olyan szörnyű dolog az, hogy sanyargasd magad hónapokig, ha egyszer-egyszer megkívánod. Főleg ha úgy vagy vele mint én, néha egy korty aztán hetekig nem is gondoltam rá, mert annyi elég volt.
2018. szept. 16. 10:15
 25/29 anonim ***** válasza:
69%

A 20-as és a 23-as vagyok. Az első terhességem alatt én olyan paranoiás voltam, hogy tényleg nem ittam :D a 2. és a 3. alatt már nem csináltam ezt, és most jöhet a köpködés sokaktól, de mivel szilveszterek is bele estek a 2 terhességbe, alkoholt is ittam.

Egészségügyileg nincs különbség a gyerekeim között.

2018. szept. 16. 10:42
 26/29 anonim ***** válasza:
70%
nem kávézok, de masszív energiaitalos vagyok. Terhesség alatt a férjeméből ittam 1-1 kortyot néha. Kb 32 hetesen ittam 1 nap 2 dobozzal, de ennyi. Megálltam. Ugyanakkor nem gondolom, hogy bajod lenne tőle. Vegyél egy fél literes bombát, azt hiszem az van kupakos üvegben, és ami nem kell, azt tedd el a hűtőbe. Szerintem ha valamit ennyire kívánsz és megvonod magadtól, az sokkal rosszabb
2018. szept. 16. 15:44
 27/29 anonim ***** válasza:
76%
Úr isten. Itt ha már valaki eleri mondani a véleményét, azt már le is kell pontozni?Én simán iszok heti 1-2t, első baba. Nem hinném hogy ártanék neki.Vannak ennél 1000szer károsabb dolgok is, amiről nem tehetek. 11hkm
2018. szept. 16. 17:08
 28/29 anonim ***** válasza:

Az energiaital károssága egy érdekes legenda, ami valamiért Magyarországon nagyon elterjedt, pedig semmilyen kézzelfogható alapja sincs. Gondolom azért, mert a bulvárlapok kedvelt hisztériakeltő témája volt egy időben, de igazából még a taurin sem volt bizonyíthatóan káros, az meg már nincs is a magyar energiaitalokban.

Egy "Hell classic" energiaitalban 32mg koffein van 100 ml-ben, míg egy tipikus espresso kávéban 170mg / 100ml. Szóval alapvetően a kávéban sokkal magasabb a koffeintartalom, csak mivel energiaitalból többet iszunk meg, egy doboz energiaital nagyjából egy csésze kávé koffeintartalmának felel meg.

Az egyéb adalékanyagok között sincs semmi, ami bármilyen ismert egészségkárosító hatással rendelkezne. Az igazság az, hogy a legkárosabb anyag benne a cukor.

2018. szept. 17. 09:14
 29/29 anonim ***** válasza:

Na, én meg pl kizárólag cukormenteset szoktam inni. Persze, az édesítőszer is káros, tudjuk, de az üdítőkben is, meg egy csomó minden másban is ott van...

A Hellben, Monsterben meg pl nincs aszpartam, ami elvileg annyira káros.

2018. szept. 17. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!