Terhesen 1 energiaitalt sem ihatok?
19 hetes terhes vagyok, terhesség előtt ittam gyakran energiaitalt, mióta terhes vagyok egyetlen kortyot sem.
Kávézni nem kávézok mert utálom, alkohol cigi se játszott nálam soha.
Most 2 napja annyira vágyok egy doboz energiaitalra, hogy rendesen máson se jár az eszem?
Ha megiszok egy dobozzal nagyon baj?
A cukortól pörög fel esetleg... dinnyétől is pörgött az enyém, mégse mondja senki, hogy gyümölcsöt ne egyen kismama...
A másik poén.. adalékanyagok. Jó, se egy csirkemellsonkát, se egy jégkrémet ne egyen meg kismama, mert annyira káros...
Uramatyám....
Gyakorlatilag ennyi van a Hell-ben:
ivóvíz, cukor, gyümölcs koncentrátum, citromsav, koffein (80 mg/doboz= egy presszókávénak felel meg) vitaminok (C-E-A-B6-B12-B8), aromák, glükoronolakton, pektinek
Semmi rosszat nem látok benne, persze nem akarok senkit biztatni az ivására, magamat sem :D
Csak annyira nem értem a tiltását, mert bezzeg azt az undorító fogsárgító büdi kávét ajánlgatja a védőnő is.
Na mindegy, ha eddig nem ittam próbálok ezután sem.
A 20-as és a 23-as vagyok. Az első terhességem alatt én olyan paranoiás voltam, hogy tényleg nem ittam :D a 2. és a 3. alatt már nem csináltam ezt, és most jöhet a köpködés sokaktól, de mivel szilveszterek is bele estek a 2 terhességbe, alkoholt is ittam.
Egészségügyileg nincs különbség a gyerekeim között.
Az energiaital károssága egy érdekes legenda, ami valamiért Magyarországon nagyon elterjedt, pedig semmilyen kézzelfogható alapja sincs. Gondolom azért, mert a bulvárlapok kedvelt hisztériakeltő témája volt egy időben, de igazából még a taurin sem volt bizonyíthatóan káros, az meg már nincs is a magyar energiaitalokban.
Egy "Hell classic" energiaitalban 32mg koffein van 100 ml-ben, míg egy tipikus espresso kávéban 170mg / 100ml. Szóval alapvetően a kávéban sokkal magasabb a koffeintartalom, csak mivel energiaitalból többet iszunk meg, egy doboz energiaital nagyjából egy csésze kávé koffeintartalmának felel meg.
Az egyéb adalékanyagok között sincs semmi, ami bármilyen ismert egészségkárosító hatással rendelkezne. Az igazság az, hogy a legkárosabb anyag benne a cukor.
Na, én meg pl kizárólag cukormenteset szoktam inni. Persze, az édesítőszer is káros, tudjuk, de az üdítőkben is, meg egy csomó minden másban is ott van...
A Hellben, Monsterben meg pl nincs aszpartam, ami elvileg annyira káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!