Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen 1 energiaitalt sem...

Terhesen 1 energiaitalt sem ihatok?

Figyelt kérdés

19 hetes terhes vagyok, terhesség előtt ittam gyakran energiaitalt, mióta terhes vagyok egyetlen kortyot sem.

Kávézni nem kávézok mert utálom, alkohol cigi se játszott nálam soha.

Most 2 napja annyira vágyok egy doboz energiaitalra, hogy rendesen máson se jár az eszem?

Ha megiszok egy dobozzal nagyon baj?

2018. szept. 15. 20:02
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
A harmadik mondat persze kijelentő lenne, nem kérdő :)
2018. szept. 15. 20:03
 2/29 anonim válasza:
54%
Szerintem a nem terheseknek se kéne energiaitalt innia.
2018. szept. 15. 20:05
 3/29 anonim ***** válasza:
52%
Én néha beleittam a férjemébe. Egy dobozzal nem akartam de én kávézok. A 2,5 decisek koffein tartalma egy presszókávénak felel meg, szóval az nem gáz. A taurint nem tudom, biztos lesz aki jobban tudja. Viszont az biztos, hogy manapság a legtöbb energiaitalban nincs is. :) meg kell nézni. Nem mondom, hogy idd mindennap, de szerintem nem olyan vészes, hogy semennyit ne lehetne inni néha se.
2018. szept. 15. 20:24
 4/29 anonim ***** válasza:
72%
Ne igyál.
2018. szept. 15. 20:24
 5/29 anonim ***** válasza:
22%
Nyugodtan ihatsz napi egyet. Nehogy azt hidd, hogy olyan sok koffein van benne...csak soknak tunik. A magzat azert annyira nem nyomorult, hogy annyira vigyazni kelljen.
2018. szept. 15. 20:26
 6/29 anonim ***** válasza:
54%
Én nem innék, szerintem egészségtelen, inkább kávézz.
2018. szept. 15. 20:39
 7/29 anonim ***** válasza:
75%
Eszembe sem jutna...
2018. szept. 15. 20:41
 8/29 anonim ***** válasza:
26%
Lehet kapni koffein mentes, "kid" energiaitalt. Az szerintem nem annyira gáz.
2018. szept. 15. 20:45
 9/29 anonim ***** válasza:
41%
Nekem alapból alacsony a vérnyomásom, az orvos napi 2-3 espressót javasolt a babavárás idejére. Az energiaital koffeintartalma annyira nem magas, egy kávét ebből kivált, és a plusz adalékanyagok is inkább vitaminok meg ilyesmik (olvasd csak el egynek a termékleírását... Meglepődnél). Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes persze az orvosoddal konzultálni, de én sok bajt nem látok benne.
2018. szept. 15. 20:48
 10/29 anonim ***** válasza:
69%

Mi lenne, ha kompromisszumos megoldásként csak egy kávéscsészényit innál? Főleg, ha a többit oda tudod adni valaki másnak.

Az energiaitalok eléggé össze vannak kötve a fejekben az egészségtelen életmóddal, de ez így, ebben a formában nem állja meg a helyét. A mérték a lényeg. Ha valaki egymás után issza az energiaitalokat, az ugyanolyan egészségtelen, mintha pl. a kávézást vinné túlzásba (meg persze a cukortartalmat is figyelembe kell venni). A megoldás az, hogy megnézed, mi van benne, és az összetevőknél egyenként utánanézel, hogy milyen hatása van a szervezetre, és milyen dózisban veszélytelen. Így meggyőződhetsz arról, hogy minden rendben lesz. De ha csak 1x szeretnél egyet inni, akkor ne fáradj ezzel, idd meg nyugodtan.

2018. szept. 15. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!