Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális ennyi gyógyszer...

Normális ennyi gyógyszer terhesen?

Figyelt kérdés

Ahogy kiderült a terhességem, 4 hetesen azóta szedek trimeszter várandósvitamint napi 2x1. 11. Hét óta szedek progesterone exeltist 2x1 és rutascorbint 3×1 plusz magne b6ot 3x2. (Vérzéssel kerültem kórházba és szednem kell). Ráadásul lett egy jó kis húgyúti fertőzésem is most, ezért szednem kell semicillin antibiotikumot 4x1 plusz klion-d hüvelykúpot használnom 1x1. Az orvos tud mindegyik gyógyszerről, nem mondta, hogy baj lenne. Nekem egy kicsit soknak tűnik :(

Jelenleg 15 hetes vagyok, baba jól van és megfelelőek a méretei. Lehet kicsit én aggódom túl a dolgot.

2018. szept. 14. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Vitamin - nem gyogyszer

Progeszteron - magyar placebo

Rutascorbin - C vitamin

Magnezium - nem gyogyszer

Tehat EGY gyogyszert szedsz, az pedig az antibiotikum, ami szedheto terhesen.

Mi a kerdes? Felnott ember tudjon mar kulonbseget tenni a C vitamin es a gyogyszer kozott, konyorgom ...

2018. szept. 14. 09:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezeken mentem keresztül, csak sokkal nagyobb dózisban kaptam őket. Pl. antibiotikummal 5x kezeltek a terhességem alatt, ebből 2x infúzióban kaptam 1-1 hétig.

Progeszteronból én injekcióban, hüvelyben és szájon át is használtam a 15. hétig egyszerre. Szájon át 3x3 Utrogestan maradt a 30. hétig...

Sőt, terhesség alatt műtöttek is, ami altatással járt, és 3x tartották vissza a kislányomat infúziókkal. Egészséges.

2018. szept. 14. 10:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Magne B6 helyet nem ajánlottak egy sokkal jobban felszívódó jobb áron lévő vitamint????

Meg úgyhogy szedned kell tehát kell a magnéziumot nemcsak javasolt , akkor sokkal jobban felszívódót szoktak javasolni

Nem terhesen is szedek ennyi féle vitamint

2018. szept. 14. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Normális. És túl aggódod. Én is túlaggódtam. Megbeszéltem gyógyszerész és orvos ismerőssel is és ők is egyet értettek azzal, hogy a terhes nőknek sok mindent felírnak akár megelőző jelleggel is. Nálad mondjuk ha vérzés is volt meg fertőzés is van akkor azok ráadásúl indokoltak is.

Én ezeket szedem amúgy (csak, hogy lásd, hogy más is ugyanígy van ezzel):

- 2 naponta terhes vitamin (Elevit 2)

- jód azokon a napokon amikor nincs terhes vitamin

- fél szem Euthyrox-ot egy héten 5 napig (ezt az endokrinológus írta fel, normális volt a vérképem, de itt nálunk ezt protokollból sok terhes nőnek felírják)

- Urisan GR minden hónapban 10 napig napi kettőt (vesés vagyok, így ezt vizelet fertőzést megelőző jelleggel írták fel)

- proegszteron minden este (beazonosítatlan eredetű vérzésem volt, ez amiatt van)

- ráadásúl most visszajött egy már elvileg kikezelt fertőzésem, arra meg Klion D

2018. szept. 14. 14:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok, én napi 18 szem tablettát szedtem, 8 minősült vitaminnak, 10 gyógyszer. Plusz naponta szúrni kellett a vérhígítót...

Egészségesen született a 40. héten, szülés óta napi fél szem gyógyszer, meg kálcium.

2018. szept. 14. 14:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit paramami vagyok. Tudom az nem jó, de nagyon szeretném ezt a babucit.
2018. szept. 15. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!