Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítséget kérnék terhes...

Segítséget kérnék terhes cukorbetegségi diétához, csak szeptemberben lesz a dietetikus akihez van időpontom, még nem találkoztam vele?

Figyelt kérdés

Sajnos 9,4 lett a terheléses cukrom. A dietetikus akihez a nőgyógyász beutalt a Honvédba csak szeptemberben lesz,de én már elkezdeném a diétát.Persze olvasgattam róla és próbálok egy 160 ch diétát követni,de ebből csak két fajtát találtam.

Bevásárlás előtt állok és szeretném tudni hogy miket szerezzek be. Ehhez kellene segítség.

Tojást ehetek reggelente, ugye? Kettőt ettem ma egy teljes kiőrlésű kiflivel. Tízóraira meg ettem egy szelet zabos kekszet kefirrel.

Májat, csirkehúst mivel ajánlanátok ebédre? Ma épp máj lesz. Krumplit talán nem is lehet ennem, vagy azt lehet? Durum tészta esetleg? Abból kb mennyi? Barna rizs?

Van az a szörnyű korpovit keksz, azt majd beszerzem.

Rozskenyér vagy teljes kiőrlésűt ehetek? Mondjuk egy-két szelet naponta belefér egy szelet felvágottal?

Gondolom zöldséget ehetek hozzá.

Cukrot szerencsére nem eszek soha, így ez nem gond. A tejet viszont szeretem. A mandulatejre leváltható a sima tej?

Bocsánat a sok kérdésért.

2018. aug. 24. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, bent maradt, és elküldtem mégegyszer..

Nem leszel mindig ilyen éhes. Nekem az első 1-2 hét volt ilyen. Addigra hozzászoksz és a gyomrod is összébb megy, így nem leszel éhes. Addig egyél pl. sajtot az étkezések között.

Egyébként nekem így 38. hétre, 3170g-mal született a babám, teljesen egészséges, nyoma sem volt rajta az én cukorbetegségemnek. Úgyhogy miatta semmi sem volt nagy áldozat!

2018. aug. 24. 13:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ennyire túlparázni a dolgot, főleg, ha a HbA1c eredményed jó. Egyedül az édesítőszerek drágák, abból meg nem kell sok, semmi más különösebb extrát nem kell venned, ráadásul most szezonja van a friss zöldségnek, a tojás sem drága. Csak azért ne kelj fel, mert enni kell, egyél vacsorára rostdús, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó kaját. Az én legmagasabb értékem 11,7 volt terhelésnél a 32. héten, a HbA1c viszont jó volt, csak diétáztam, és teljesen rendben volt minden, a kisfiam is egészségesen, normál súllyal született a 39. héten. Eleinte persze nem könnyű betartani a diétát (pláne nekem, aki világéletemben édesszájú voltam), de mindkettőtök egészsége a tét, és tényleg hozzászoksz 1-2 hét alatt.
2018. aug. 24. 14:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat! Hasznosak voltak. Majd meglátjuk mit mond a dietetikus főorvosnő.
2018. aug. 24. 15:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Hat én épphogy azt mondom h a gyerek miatt és az anya miatt van a szigorú diéta. És igen fontos a rendszeresség, ami úgy indul h ehgyomori mérés és 7-10-13-16-19es etkezeseket tartani kellene. A ch-t szamolni kell és meg így se garancia semmire h a végéig meguszod jó értékekkel. A negyed kifli nemhogy megfelelő mennyiseg de mivel nem tudod a ch tartalmat úgy kb nem is jó reggelire. Csak olyat egyel főleg az elején amit tudsz szamolni. A negyed kifli kb 10g ch és egy kis sajt hozza semmi energia és fehérje. Így persze h éhezni fogsz! A diéta nem arról szól h éhezzen, de nem is ehetsz két étkezés közt. Úgy kell enni h kibírja a szervezeted azt a 3orat. Ha eszel az inzulin választ generál és máris rossz lehet a következő étkezés és utáni cukor erteked. Keress blogot ahol leírják h mikor mit egyel m ezt itt pár sorban nem lehet leírni. Ezt meg kell tanulnod. Amúgy magadnak sutni sokkal egyszerűbb és olcsóbb valamint simán tudsz akkor szamolni vele, míg a vett kifli általában nem is jó a dietaban.
2018. aug. 25. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!