Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítséget kérnék terhes...

Segítséget kérnék terhes cukorbetegségi diétához, csak szeptemberben lesz a dietetikus akihez van időpontom, még nem találkoztam vele?

Figyelt kérdés

Sajnos 9,4 lett a terheléses cukrom. A dietetikus akihez a nőgyógyász beutalt a Honvédba csak szeptemberben lesz,de én már elkezdeném a diétát.Persze olvasgattam róla és próbálok egy 160 ch diétát követni,de ebből csak két fajtát találtam.

Bevásárlás előtt állok és szeretném tudni hogy miket szerezzek be. Ehhez kellene segítség.

Tojást ehetek reggelente, ugye? Kettőt ettem ma egy teljes kiőrlésű kiflivel. Tízóraira meg ettem egy szelet zabos kekszet kefirrel.

Májat, csirkehúst mivel ajánlanátok ebédre? Ma épp máj lesz. Krumplit talán nem is lehet ennem, vagy azt lehet? Durum tészta esetleg? Abból kb mennyi? Barna rizs?

Van az a szörnyű korpovit keksz, azt majd beszerzem.

Rozskenyér vagy teljes kiőrlésűt ehetek? Mondjuk egy-két szelet naponta belefér egy szelet felvágottal?

Gondolom zöldséget ehetek hozzá.

Cukrot szerencsére nem eszek soha, így ez nem gond. A tejet viszont szeretem. A mandulatejre leváltható a sima tej?

Bocsánat a sok kérdésért.

2018. aug. 24. 11:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Teljeskiőrlésű pékáruk, korpovit keksz. Tojást, sonkát, könnyű felvágottat, sajtot lehet enni.

Zöldséget minden mennyiségben, húst is, de inkább sovány csirkét meg pulykát. Krumplit, tésztát ne. Néha durum tészta, vagy teljeskiőrlésű tészta mehet. Barnarizs, párolt zöldségek. Cukor helyett eritrit például.

Gyömölcsökkel óvatosan, inkább uzsonnára és mértékkel.

2018. aug. 24. 11:35
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Nekem 9,6 volt a terheléses cukrom. Neccesen, de szigorú diétával sikerült megúsznom az inzulint.

Ami fontos:

Napi 6x étkezés.

Reggelire csak lassan felszívódó CH. 30g

Uzsonárra lassú + gyors 20g

Ebédre lassú + gyors (amiből lehet ilyenkor kicsit több) 60g

Uzsonna: u.a., mint a tízórai 20g

Vacsora: csak lassú 30g

Utóvacsi: csak lassú 15g

Amit korlátlanul lehet, akár az étkezések között is, az a tojás, felvágott, bármilyen hús önmagában, sajt.

Tésztákból én csak teljeskiőrlésűt vettem. Krumplit nekem nem bírta el a cukrom, viszont a bulgur tökéletes volt. És köretként gyakran ettem párolt, grillezett zöldségeket a hús, vagy hal mellé.

A zöldségekkel is vigyázni kell! Föleg a paradicsom, kaliforniai paprika, zöldborsó nagyon ki tudja ugrasztani a cukrot. De a répa, hagyma, uborka, cukkini, tök, káposzta, brokkoli, karfiol teljesen jók.

Nem kell korpovit kekszen élni! Sokkal jobbak a Gullon márkájú kekszek, csak abból is meg kell nézni, hogy melyik a teljes kiőrlésű. És abból nassolni valót is vehetsz.

A legnagyobb fejtörést nekem a kenyér okozta. Mindegyikre kiugrott a cukrom, rengeteget kipróbáltam. Végül találtam egyet, ami tökéletes volt: Ceres Teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett toast kenyér.

Tejterméket én uzsonnára vagy tízóraira ettem mindig. A másik tízórai vagy uzsonna pedig gyümölcs volt. (Többnyire alma, körte,eper).

Az elején mérj, és számolgasd a ch-ot, mérd hozzá minden étkezés előtt és 1 órával utána a cukrod. Így hamar ráérzel, kitapasztalod, hogy neked mit bír el az állapotod.

2018. aug. 24. 11:57
 3/14 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy jó kis nyomtatható táblázat, amibe jegyzetelhetsz is. Nekem is volt terhességi diabéteszem, lehetőleg kerültem a pékárukat, a hüvelyeseket, a krumplit, tésztákat és a banánt. Reggelire és uzsonnára ettem egy-egy korpás zsemlét tojással, joghurttal, kefirrel, szalámival, zöldségekkel, ami épp jólesett, párolt húst, főleg csirkemellet kevés barnarizzsel, sok párolt vagy nyers zöldséggel, főzelékeket (spenót, sóska, tök, zöldbab, karfiol stb) nagyon minimális rántással, habarással ebédre, vacsorára. Gyümölcs belefér, főleg a savanykásabbak, a banán, datolya, füge, szőlő viszont kiugróan sok szénhidrátot tartalmaz, meg persze az aszalt gyümölcsök. Ha kívánod az édeset, madártej édesítőszerrel nyugodtan mehet, persze nem literszám, mert a tejben is van valamennyi szénhidrát, de még mindig jobb, mint a lisztes sütik.

2018. aug. 24. 12:10
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Húú, nagyon félek ettől a szigorú diétától, mert nagyon könnyen leesik a cukrom, előbb is rosszul lettem kicsit, egy negyed teljes őrlésű kiflit ettem meg egy kevéske sajttal.

Remélem nem lesz túl drága ez a diéta, mert ugye manapság sokkal többe kerülnek az egészséges élelmiszerek, anyagilag meg nem állunk a topon, most felújítunk is, nincs még kész a gyerekszoba sem, csomó pénzt elvesz az is.

Vettem vércukor mérőt, de nagyon drága bele a csík. Ha minden nap mérném étkezések után akkor az húzós lenne.

Beleőrülök már ebbe, már bocs ha csak panaszkodom.

2018. aug. 24. 12:31
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja, még egy kérdés. Hogy az időpontok, a napi 6 étkezések hány órakor vannak nálatok?
2018. aug. 24. 12:40
 6/14 anonim ***** válasza:
A reggeli 7 óránál ne csússzon tovább. Onnantól pedig 3 óránként. Az utóvacsit én kitoltam elalvás előttre, kb. éjfél körül ettem 2-3 db Gullon kekszet.
2018. aug. 24. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Arra számítani kell, hogy a terhesség előrehaladtával romlani fog a helyzet, és egyre szigorúbban kell tartani a diétát. Nekem 23 hetesen lett 9.6; legrosszabb a 30-34. hét környékén volt. Akkor a reggelit is csak két részletben tudtam már megenni, ezért már fél 6- kor el kellett kezdenem. És ebben az időszakban csak pár élelmiszer maradt, amiből gazdálkodhattam az étkezésekhez. Addigra már szinte mindentől felment a cukrom. Viszont a terhesség végére sokat csökkent a cukrom és egyre több mindent, egyre nagyobb mennyiségben tudtam újra enni. Az utolsó héten szinte diétáznom sem kellett már.
2018. aug. 24. 12:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Fel kell kelnem akkor mindig 7 órakor? Mert én alapból nem tudok elaludni 23 előtt. A napi 8 órás alvást meg szeretném fenntartani, amíg meg nem születik a gyerek. Az idegrendszeremnek is van egy bioritmusa. Meg még az is ijesztő, hogy a terhesség előrehaladtával meg még szigorúbb diéta lesz.
2018. aug. 24. 13:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy mikorra fogok időpontot kapni szeptemberben, de már ketyeg az időm és a dietetikushoz is lenne pár kérdésem. Állandóan éhezem. A reggeli teljes őrlésű kiflim és felvágottam után már 1 órával kezdek éhezni. Ez nekem nagyon kis adag. Azelőtt ennek 3x-osát ettem. Azzal kibírtam a 3 órás várakozást, mert nem voltam hamar éhes, de ez nagyon kevés adag nekem. Tízóraiztam is, az egy kefír volt egy kekszel ugye, nade már fél óra múlva már vártam a következő kaját. Ez borzasztó. :( Megmérem ebéd előtt a vércukrom, mert most is majd összeesem.
2018. aug. 24. 13:31
 10/14 anonim ***** válasza:
A reggeli 7 óránál ne csússzon tovább. Onnantól pedig 3 óránként. Az utóvacsit én kitoltam elalvás előttre, kb. éjfél körül ettem 2-3 db Gullon kekszet.
2018. aug. 24. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!