Segìtsègeteket szeretnèm kèrni. Elsősorban olyan kismamàk tanàcsàra lenne szüksègem akik terhessèg alatt hagytàk abba a dohànyzàst. Hogy csinàltàtok? Egyből vagy mindig kevesebbet ès ùgy tettètek le? Ìtèlkezők kerüljenek köszönöm.
Szerintem fokozatosan nem lehet letenni.
Vagy szívod vagy nem.
Talán az elektromos cigi nikotinmentes lötyivel alternatíva lehet viszont annak meg még nincs meg mennyiben és hogyan károsít, okoz e egyáltalán valamit.De az tény, hogy sem nikotint sem azt a kétszázakárhány káros dolgot nem tartalmazza.
Tehát ha nem sikerül abbahagynod szerintem a két rossz közül az a kevésbé rossz.
Igaz nem pocakosan tettem le, hanem elhatározásból.
Ahogy eldöntöttem, többet nem szívtam.
Mondhatnánk, hogy szresszt okoz stb. Én egy vizsgaidőszak közepén( ne is kérdezd miért pont akkor) döntöttem így.
Fejben dől el.
Nem mondom, hogy nem volt olyan, hogy most azért úgy rágyújtanék.
Azóta 3 slukkot szívtam az elmúlt 12 év alatt.. Ebből 1 annyi vokt, hogy meggyújtottam másnak a cigit.
Nekem, ami segített, az a napi rutin változtatása volt, amihez szorosan közhető volt a dohányzás..
Fokozatosan lehetetlen szerintem. Nem láttam olyat, akinek tartósan sikerült volna.
Ez egy nagyon egyszerű döntés. Én nagy dohányos voltam, de amikor eldöntöttük hogy oké ettől a hónaptól próbálkozunk, nem szívtam másnaptól. Ami meg volt a megkezdett dobozomban, anyumnak adtam (ő is dohányzik, nem akartam hogy kárba vesszen a fél doboznyi).
Igazából az orvosok nagyon is okosan csinálják, akin látják hogy annyira gyenge/felelőtlen hogy úgysem teszi le, meggyőzik ezzel a "szívjon inkább kevesebbet" dumával, mert a kevesebb még mindig kevésbé káros, mint a sok.
Gondolj bele mit csinálsz: fekszel egy medencében ami épp akkora amiben épphogy elférsz (magzatburok), és egy csövön keresztül kapsz tápanyagot, amibe óránként/páróránként jön bele egy bazinagy löket nikotin/kátrány, stb. Naponta. Hónapokon át. Egy agyrém....már ennek a gondolatától is hányok. Pedig szó szerint imádtam cigizni, de nem mérgezném a babámat nap mint nap.
Amikor épp beleszívsz egy jó nagyot és tüdőzöd le, gondolj arra hogy "kisbabám, most küldöm neked a kátrányt és a nikotint jó szórakozást ....ha kibírod!" - undorodni fogsz magadtól...
Nálunk tervezett baba volt, pont ezért már a terhesség előtt 3 hónappal leraktam a cigit, pedig előtte 10 évig dohányoztam napi 1 dobozt, és imádtam cigizini sajnos, úgyhogy ha én le tudtam rakni, akkor bárki.
Ami óriási segítség volt, szerintem nélküle nem ment volna az Allan Carr könyve.
Tök szkeptikusan kezdtem el olvasni, de olyan végigolvasva mint egy hipnózis, mindig mikor rá akartam gyújtani az ő szavai csengtek a fülembe és meg tudtam állni.
Előtte vettem egy undorító sláger cigit, ha nagyon nem bírnám csak ez van, de sose kellett elővennem.
Nem mondom hogy elolvastam a könyvet és varázsütésre nem kívántam a cigit, de igen, 3 napig pokoli volt, rengeteget sírtam, és éjszaka inszomnia gyötört, de 3 nap után könnyebb lett, 1 hét után meg már nem vonzott a csábítás.
Most 2 éves a kisfiam, sajnos 10 hónapos volt mikor visszaszoktam, gondoltam 1 szál nem szál, de ez olyan mint az alkoholizmus, nincs olyan hogy csak 1 pohárral/1 szálat.
Tényleg minden fejben dől el!
Ha eddig a cigi nyugtatott" keress valami más elfoglaltságot ami meg tud nyugtatni,ha ezt sikerül megtalálnod könnyebben le fogod tudni tenni mint hinnéd.
Első terhességem a 9-10 héten derült ki, akkor kezdtem megundorodni a cigitől. Pozitívat teszteltem, a doki mondta, lassan szokjak le. Nekem bevált akkor, hogy meggyújtottam, és csak hagytam elégni. Aztán már csak 1-1 slukkot szívtam pároméból.
Persze szülés után hamar elment a tejem, és visszaszoktam. Sokáig nem is terveztünk másodikat.
Most mégis 10 hetes vagyok, és a pozi teszt után kb 2 hét volt, mire teljesen elhagytam. Undorodom a szagától is, és kb ha a párom cigizett 2 méterről is megérzem. Nem tudom, hogy visszaszoknék-e, egyelőre nem eszem többet, nincs stressz a nikotin és kátránymegvonástól.
Másik példa:
Sógornőm is most terhes, ő kb 15 hétben van. Nem is akarja lerakni a cigit. Ugyanúgy szívja, mint előtte azzal a szöveggel, hogy ez úgyse megy át a babának. Tesóm morog is érte folyton, hogy lehetne felelősségteljesebb, mert hát nem csak az ő gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!