Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy terhes vagyok? 18/L

Figyelt kérdés
Nem dolgozok. De nem akarom elvetetni.
2018. jún. 19. 20:06
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
77%

Minnél gyorsabban, és egyenesen mondd el mi a helyzet.

Terhesen nem fogsz tudni dolgozni, ez nem is kérdés..( pályakezdőkent egébkent sem könnyű hekzet, kismamamként pedig szinte lehetetlen)

A "nem akarom" jelenleg egy dacos kisgyerek reakciója.

Neked most felnőttként, és hosszútávon kell gondollkoznod.

Milyen lehetőségeid vannak?

Mi lesz, ha a szüleid nem támogatnak?

Fiú szülei/ fiú?

Azt az eshetőséget is latba kell venni, hogy az apa lelép( ha nem is most, de szülés után előtt.. Óvoda előtt... Akkor mi lesz?

Szerintem sem fair "más kontójára" gyereket vállani, de ez most egy adott helyzet( mint oly sokaknál) amit meg kell oldani.

Meg lehet kövezni.. De nem "akarom eltetni"-ből nem lehet gyereket nevelni... És itt nem csak az anyagiakra gondolok...

18 évesen gyerek vagy még a gyerekhez szerintem.

A "hogyan mondjam el a szüleimnek " kérdés egyértelműen ezt jelenti.

Lepj túl a megölni, elvetetni szóhasználatokon, és gondold végig, hogy mivel jár egy gyerek..

Akár maga a terhesség is... Mert lehet ez a világ legszebb dolga és időszaka is...de lehet az ellentettje is.

Tenyleg úgy érzed, hogy ennek a babának, majd gyereknek mindent meg tudsz adni?????

Tényleg nem az anyagiakra gondolok.

A családot, a felelős anyát, azt aki megtanítja neki, hogy hogyan kell (ene) élni?

Nem olyan egyszerű ám..

És kérlek ne hetgeld magad abortuszos videókkal. Nincs értelme.. Szülős videók ugyanannyira felkavaróak tudnak lenni.

A lényeg, hogy gondolkodj.

A szüleidet te ismered.

Nálunk a felvilágosításkor a szüleim leszögezték a "jatékszabályokat"

Amig nem magamat tartom el, addig gyerek nem.

Minden támogatást megadnak a védekezéshez, de egy baba nem vállalható az ő kontójukra, és ha józanul végiggondolom nekem sem. Ezt tartsam észben.. Ez természetesen évekkel a nemi életem megkezdése előtti beszélgetés volt.

Tehát, ha terhes letttem volna, én pontosan tudtam mi a szüleim véleménye a kérdésről.

Kitartás... Remelem a sajat életednek megfelelő jő döntést fogod hozni, akár így, akar úgy..

2018. jún. 20. 06:00
 42/51 anonim ***** válasza:
43%

Diakmunkara el tud menni, meg csak 8 hetes, ha nincs gond, valamennyit azert felre fog tudni tenni. A babanak, ha jol utanaolvas a dolgoknak nem kell sok. Vesz egy kendot otezerert hasznaltan babakocsi helyett, altatja a sajat agyaban, hasznaltan vesz ruhacsomagot, moshato pelenkat, utanaolvas az ec-nek, bemegy a konyvtarba, felkeszul a szoptatasra rendesen utananezve (ajanlom A szoptatas muveszete c. konyvet), elolvassa a Vajudastamogatas mindenkinek c. konyvet, hogy minel elobb felepuljon szules utan, bemegy a vajudas legvegen a kitolasi szakra ugyeleteshez, hogy elkerulje a folosleges beavatkozasokat, orvosra nem kell penz, hazajon mielobb a korhazbol, hogy a szoptatast ne csesszek el neki bent cumival meg cumisuveggel, akkor tapszerre onnantol nem kell kolteni (ajanlom az Edesanyak szakertoi csoportot a facebookon).

A gyerek mellett, mikor alszik, tanul, beiratkozik levelezore, kozben irja, hogy a baratja dolgozik, akkor o fizet gyerektartast, remelhetoleg lesz segitsege, hogy levitsgazzon, beadja bolcsibe, amit mar most el kezdhet nezni, hogy hova, es akar be is jelentkezhet. Az apasagit leteszi a baratja. Beadja a gyereket bolcsibe, elmegy dolgozni, osszekoltoznek. 25-30 evesen lesz munkatapasztalata, gyereke, es nem kell kesobb azon agyalnia, hogy vajon visszavarjak-e a munkahelyre, a gyereke mar addigra nagy lesz, o meg fiatal anyuka lesz. Nem mindenki az a bulizos tipus, van, aki ezt az utat valaszrja, es kevesbe banja meg, mintha elvetetne. Ha van, aki tamogatja, akkor miert kene abortuszra mennie, ha o sem akarja? Azzal tuti elcseszne az eletet, banna mindig, erre gondolna.

2018. jún. 20. 07:02
 43/51 anonim ***** válasza:
31%
Gusztsustalan "nők" ès szülők lèteznek :D
2018. jún. 20. 19:55
 44/51 anonim ***** válasza:
53%
Egyetértek, szerintem is elég gusztustalanok azok a "nők", akik más nyakára és pénzére akarnak szülni.
2018. jún. 21. 10:00
 45/51 anonim ***** válasza:
31%
44. Teljesen egyetértek veled.
2018. jún. 21. 13:58
 46/51 anonim ***** válasza:
73%
Mi újság kérdező?
2018. jún. 21. 14:58
 47/51 anonim ***** válasza:
68%
Azért megnézném, hogy melyik szülő rakná ki a saját gyerekét, ha besikerülne neki egy terhesség. :)
2018. jún. 21. 15:05
 48/51 anonim ***** válasza:
87%

Azért nem raknám ki, mert terhes, nyilván nem örülnék neki, de azzal azért elég rendesen kihúzná a gyufát, ha benyögi hogy hát ő megtartja, bár nincs bevétele, mivel hogy nem dolgozik és nincs tőlünk, szülőktől független külön élete. Azt nem engedném, hogy odaszüljön a mi nyakunkra, ahol egyrészt hely se lenne, másrészt meg már 1 gyereket felneveltem, nem véletlen nem lett még egy, nem hiányzk az újabb gyereksírás, kialvatlanság stb.

És persze révén h nem dolgozik, úgy tervezi h majd mi pénzeljük őket.

Hét nem, ez nem így működik, ha gyereket akar, legyen, de akkor legyen annyira önálló h a barátjával együtt meg tudják oldani..!

2018. jún. 21. 16:38
 49/51 A kérdező kommentje:

Barátommal majd összefogunk költözni. A szüleim és a barátom szülei is segíteni fognak mindenben.

A barátom nem fog lelépni tudom h szeret és ő örül neki h gyereke lesz.

Szüleim is örülnek már.

Anyukám terhes volt 17 évesen ő sem akarta elvetetni de elvetélt.

2018. jún. 21. 17:25
 50/51 anonim ***** válasza:
77%
Kívánom, hogy minden a legjobban alakuljon és jó életetek legyen!
2018. jún. 21. 17:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!