A 34 cm fej körfogat az mennyi BPD-nek felel meg? Ha át lehet egyeltalán számolni.
az 34-nek
ezt centiben mérik
a BPD a rövidítés a fejkörfogatnak de a mértéke centi.
olyan 16 hetes lehetsz a fej alapján.
Már elnézést:
BPD: magzat két halántéka közötti távolság
HC: magzati fej körfogat
Nekem is vagy egyiket vagy másikat szokta mérni, már csak pár heted van, ugye?
Nem akarok hulyeseget mkondani, de a baba koponyajat az uh-n felulnezetbol merik, szuletese utan pedig homlokon korbe.
Ha igy nezzuk, akkor a BDP a fej atloja (mint egy kornek), a korfogat pedig a kerulete. Tehat a kor kerulet kepletbol is ki lehet indulni, mert igy az jon ki, hogy K = 340 mm = 2rπ, ahol a 2r az atlo, tehat a BDP.
Eszerint az 108 mm. De ez csak kb adat, mert a baba koponyaja nem szabajos kor.
Sajat tapasztalatbol: az elso babam 36os fejkorfogattal szuletett, sajna elotte kozvetlenul nem volt uh, igy nem tudom, hogy memnnyi ez BDPben.
A 2. babamnak 35 hetesen 96 mm-es bdp-t mertek, soknak tunt, szinte biztosra igerte a doki ismet a nagy feju babat. Ennek ellenere a 40. heten 35-os fejkorfogattal szuletett, tehat megsem lett hatalmas.
Utolso valaszolo vagyok.
Ezen az oldalon a 34,2-es fejkorfogathoz 96 mm-es bpd-t irnak. Ugy latszik, hogy a baba feje nagyon nem kor. :-D
(Viszonyitaskeppen: egy masik oldalon olvastam, hogy 104esre mert bpdvel 38 cm-es fejkorfogatu baba szuletett.)
Ugy latszik, hogy a korkerulet szamitas nagyon nem allja meg a helyet, a baba feje nem kor. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!