Várandós feleségem egész nap semmit nem tud csinálni. Normális ez?
A feleségem a terhesség korai szakasza óta itthon van, 10. hetében. Nagyon nehezen viseli sajnos a dolgot, némely napokon estig is visszatér a hányinger.
Nem akarok senkit sem megbántani. Én férfi vagyok, nem ismerem az érzést, de...
Nekem is kezd megterhelő lenni, hogy 9 óra munka utána hazaesek, ő egész nap itthon volt, mégis én takarítok, mosogatok, egyebek. Egész nap semmi nem történt.
Kérlek olyan hölgyek is írjanak, akiknél szintén ilyen szenvedős volt a terhesség. Nem akarom én sem túlreagálni a dolgot, de egy ideje mindent én csinálok minden a ház körül, miközben természetesnek vettem, hogy ő már ne menjen a dolgozni a munkaköre miatt.
egyéb férfi/házastársi kötelességeim is ellátom
egészen eddig el is hittem. HA annyira rosszul van, hogy mosogatni nem tud két csészét, gondolom, a szex se megy...
Ismét köszi a jó válaszokat, és ismét ledöbbent, ahogy mások a sikertelen házasságukat, vagy bármi bajukat rajtam vezetik le.
16: Te honnan vetted le, hogy én olyan lettem volna valaha is, hogy meló után azt csinálok, amit akarok? Ezt írd már le? Miből vezetted le? :)
Egy mondatomban sem írtam olyat, amiből arra lehetne következtetni, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy más világ jön, más hozzáállás kell. Ezt ti páran vegyétek már észre.
A többségnek köszönöm az építő jellegű válaszokat! <3
26: én írtam korábban, hogy van egy 3 éves lányom, 8 hetes vagyok, és marha szarul vagyok. Nem az, nyilván ha muszáj, ellátom. De tényleg rohadtul nehezemre esik, mert egész nap öklendezek, szédelgek, meg azt nézi a gyerek, hogy rakom teli a vödröt vagy a vécét. Ha van lehetőség arra, hogy a férj átvegye a teendőket, és ilyen állapotban a másik egy kicsit magában szenvedhessen, akkor most az miért olyan rohadt nagy kérés? Volt rá példa, hogy négykézláb mentem ki a konyhába kakaót csinálni a lányomnak reggel, apja dolgozni volt. Megcsináltam, de nyilván rohadt megterhelő, és ha a másiknak csak 3 perc plusz munka, akkor miért is nem tehet meg ennyit? Normális esetben erről is szól a házasság, hogy szar helyzetben segítünk egymásnak, nem nézzük nyugodtan, hogy a másiknak lóg a bele.
Kérdező, ez kizárólag a másik kommentre adott reakció, nem neked szólt.
Olvasva az itteni sztorikat én akkor a szerencsésebb kismamák közé tartozom. 25 hetesen még tudok dolgozni házimunkát csinálni...
Az első trimeszter nehezebb, akkor nekem is voltak émelygősebb napjaim. (Bár engem a jövés menés átlendített a holtponton) viszont tény, hogy napi 3-4x is képes voltam elaludni. De nem ilyen "na akkor lefekszem lustálkodni" alvással hanem konkréten székben míg főtt a kaja (csoda h nem gyúlt ki a konyha) vagy családi találkozón rokonok mellett a fotelben. :D Párom sokat nevette, de szerencsére ez hamar elmúlt. Szóval ez egyénfüggő ki, hogy reagál. (Kitartást)
Ha nem szed esetleg egy kis vitaminpótlás segíthet több erőre kapni. (Nyilván ez neki sem jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!