Ki mivel kente a hasát terhesség alatt, ami segített is, hogy túlságosan ne repedjen a bőre?
Kutyuktam magamnak kremet: kakaovaj+shea vaj+ olivaolaj/+ kokuszolaj stb.. sok borapolo olaj van
Ezen kivul mindennap eszek 1 evokanal lenmagolajat. Tele van omega 3 zsirsavval ami tobbek kozott a borre a belso hidratalasra is jo. Mert nem csak kivulrol kell kenni hanem belsoleg is hidratalni kell azbamugyis jobban hasznosul.
Anyamnak nagyanyamnak szetrepedt a hasa. En ket terhesseget mar vegig csinaltam, most van a 3. es egy szem csik nincs rajtam. Hala a jo egnek. Remelem most is meguszom. Ezen felul figyeltem az etkezesre hogy ne hizzak csak amennyit muszaj.
Bio oil-t hasznaltam a masodik terhessegnel.
Elsonel babaolajat, de egyiknel se lettek striaim.
Szerintem inkabb a genetikan mulik hogy lesz e vagy sem.
Nekem a combomon és a cicimen vannak csíkok, még kamaszkoromból, de a hasamon egyetlen egy sem lett, pedig 3 gyerekem van és most várom a 4.-et.
Szerintem ez elsősorban alkati dolog, és csak kevés %-ban befolyásolja az, hogy mivel keni az ember. Nyilván, kell hidratálni, de nekem pl minden terhességemnél tökre viszketett a bőröm ahogy elkezdett nőni a hasam, szóval alapból is kentem éjjel-nappal. Mindig mással, ami volt kéznél. Ha nagyon száraznak éreztem, akkor zsírosabb krémmel vagy sheavajjal, ha nem viszketett különösebben, akkor sima testápolóval.
Én Müller Beauty Mama olajat használtam, egy csíkom sem lett, kb. 800 Ft egy üveg, tök jó pumpás kiszerelés és én 2 üveggel használtam el összesen.
A Bio Oilt én elfelejteném, egyrészt mert drága ahhoz képest hogy mik az összetevők (jó nagy kalap fos már bocsánat), másrészt retinol van benne ami nagy mennyiségben (ha napi 2x kenegeted 9 hónapig) magzatkárosító hatású! Az arcápolási rutinból is javasolják már a tervezés időszakában elhagyni a retinol minden formáját.
E vitaminos készítményt érdemes egyébként beszerezni mert az segíti a bőr rugalmasságát, ezt az összetvők között Tocopherol vagy Tocopheryl Acetate néven találod meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!