Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sosem érezted úgy, hogy...

Sosem érezted úgy, hogy túlságosan ritkán kell menned az orvoshoz, hogy megnézze a baabát a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Nekem egy szavam nem lehet, mert sokkal többször voltam, mint ahány kötelező megjelenés van, de én szivem szerint ennél is gyakrabban mennék/mentem volna.

Igaz, a legtöbb 4 hét volt ami eltelt vizsgálatok között.

Most 32 hetesen voltam, és 36 hetesen kell mennem legközelebb.

Ami teljesen jó ha elméletban végiggondolom.

De közben meg két hét elteltét i alig tudom kivárni, és folyton attól tartok,hogy ha pl előregszik a lepény vagy valami baj van nem derül ki időben.

Tudom, a mozgásra figyelni kell, de a a baba nem mozog, akkor az már régen késő.

4 hét irtó sok idő nekem.

Második terhesség, azt hittem itt már nem fogok így érezni, de mésgis.

2011. nov. 28. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer én is éreztem így, nekem első babám.. pont november elején történt, (nov. 30.-án kell mennem újra) nem bírtam ki, megkerestem az orvosomat és elmentem. De ő nagyon készséges és kedves volt, megvizsgált.

A baba mozgásait figyelni kell igen, amúgy nem szabad hülyeségekre gondolni, mert csak magadat ejted kétségbe.

És az meg a babádnak sem jó!

De nekem az asszisztens és az orvos is azt mondta, h nyugodtan, bármikor ha úgy érzem, h attól megnyugszom, keressem meg és megnézzük, h minden rendben van e. Inkább menjek, ha nyugtalan vagyok.

Mondjuk nekem magándokim van és ilyenkor egyáltalán nem fogad el pénzt.

De megértelek... :)

30 hkm

2011. nov. 28. 08:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyugtalankodsz valami miatt, szerintem nyugodtan felkeresheted a dokidat, vagy pl egy szívhanghallgató is jó ha van. Nekem volt, és nagyon jónak tartom, hogy bármikor meg tudtam hallgatni a babám szívhangját.
2011. nov. 28. 09:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Az az igazsag, hogy en muszajbol mentem, szoval nem ereztem igy. Nem igazan vagyok oda sem a rendelokert, sem az orvosokert, sem a vizsgalatokert. A babak miatt mentem, amikor muszaj volt, de attol tobbszor nem.

Mondjuk szerencsem volt, mert masfel terhesseg alatt kulfoldon voltunk, ott az elso 12 hetben nem igazan kellett menni sehova, csak 1-1 vervetel es egy-egy terhesgondozas volt, uh csak 12-14. het kozott, azutan pedig 20. heten meg egy.

Terhesgondozasra havonta kellett menni egyszer, az utolso hetekben kellett 2 hetente, de ezek 5-10 perces alkalmak voltak es nagyon kozel volt a lakasunkhoz, szoval max fel oras programot jelentett.

A masodik terhessegnek az utolso trimeszteret mar Magyarorszagon toltottem, csak a 36. hettol kellett hetente jarni nst-re, de ez sem tartott sokaig, mert 38 hetesen megszultem.

Erdekes, valamiert en nem igazan aggodtam, nem gondoltam arra, hogy barmi baj lehet. A mozgasbol a bajra nem csak abbol tudsz kovetkeztetni, hogy nem mozog mar egyaltalan, hanem abbol is, hogy keveset. (Utolso hetekben ezert kell szamolni, hogy a napi 10 meglegyen.) A lepeny oregedese egy folyamat, amire a magzatmozgas lenyeges csokkenese utalhat.

A tobbi problema ami pedig bekovetkezhet hirtelen tortenhet meg, akkor is, ha hetente 3x latna orvos.

Ha maganorvosod van, akkor szolj neki, hogy gyakrabban szeretnel latni, biztosan fogadni fog gyakrabban is, nyilvan nem ingyen.

2011. nov. 28. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt nem irtam, hogy nekem is volt otthon doplerem, azzal neha meghallgattam a szivhangot, de azt is talan 1-2 hetente hasznaltam, vagy meg ritkabban.
2011. nov. 28. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!