Mire kell figyelnem, hogy ne legyek megint toxémiás?
magas vérnyomás, lábdagadás és fehérje a vizeletben, ha ezek együtt mind megvannak akkor van esély.
34
Bocsi csajok, nem voltam eggyértelmű. Csak épp fürdetni rohantam innen.
Első babámmal a 39. héten toxémiás lettem és ezt szeretném most elkerülni. Még csak 9 hetes vagyok.
Tudok tenni valamit annak érdekében, hogy ne kerüljek megint kórházba? Nehezen hagynám itt a picit...
Azt olvastam második gyereknél nem nagyon szokott elöfordulni.
Anyám már a 20 hét után az volt a tesommal, másfél kilós lett a tesóm.
De velem már semmi.
Ètkezést mondják, olyat ne egyél ami felnyomja a vérnyomásodat.
De utolsó hetekben toxémia már annyiranem rossz, sokkal veszélyesebb ha még nem fejlödött a baba ki és nem lehet szülést indítani még.
Szia!
Első babámmal 36 hetesen császároztak toxémia miatt.
Másodikkal nem lettem toxémiás,igaz alig szedtem fel pár kilot. A vérnyomásom ugyan ment felfelé,de reagáltam a gyogyszerre,míg első esetben egyáltalán nem.
Ne aggodj ezen előre,étkezésre figyelj,kevés szénhidrát,alma nap,sok folyadék!
Jo egészséget!
Szia! Engem sajna épp az utolsó pillanatban császároztak 200 fölötti vérnyomással, és nem sok választott el a Help szindrómától...
Nem híztam sokat, a 34.hétig 7kg, pedig magas testsúllyal kezdtem, nem voltam cukros, a vérnyomásom volt nagyon magas. Napi 9 gyógyszert szedtem rá, de így is a végén már 160 alá nem igen ment. Pihentem, nem csináltam szó szerint tényleg semmit. Ásványvízből csak olyat ittam, aminek nagyon alacsony a sótartalma. Sómentes diétán voltam hónapokig, és tényleg betartottam, és mégis súlyosan toxémiás lettem. 4 hét alatt rámjött még vagy 10kg, ami víz volt. A lábaim gyakorlatilag egy oszlopra hasonlítottak, fájni mondjuk annyira nem fájt, de dagadt, csak dagadt, hiába a felpolcolás. Szülés utáni első nap, 6,6l vizet hajtottak le rólam! Én úgy érzem, mindent megtettem, mégis majdnem baj lett. A vizeletemben egyébként még mindig van fehérje, lassan 7 hónapja, hogy szültem. Nekem mondjuk kerek perec megmondták, hogy a saját érdekemben nem ajánlott a második terhesség, mert lehet, hogy a szervezetem nem bírná ki. Mondjuk én tényleg eléggé a véglet voltam, de szerintem ellene nem igen tehetsz semmit. A gyógyszereket be kell szedni, akár használ, akár nem (nekem már a végén nem is használt), a folyadék mennyiségéről mindenki mást mond, valaki szerint alig igyál, de volt olyan doki, aki a minél több folyadékot javasolta. És a sómentes diéta. Ha hízásra hajlamos vagy, akkor amúgy is a diéta.
Reméljük nem lesz semmi gond a második terhességednél. Azért majd írhatnál, hogyan alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!