Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire kell figyelnem, hogy ne...

Mire kell figyelnem, hogy ne legyek megint toxémiás?

Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 18:55
1 2
 1/12 Lolol ***** válasza:
Szia!Hány hetes terhes vagy?
2010. jún. 14. 19:03
 2/12 anonim ***** válasza:

magas vérnyomás, lábdagadás és fehérje a vizeletben, ha ezek együtt mind megvannak akkor van esély.

34

2010. jún. 14. 19:43
 3/12 A kérdező kommentje:

Bocsi csajok, nem voltam eggyértelmű. Csak épp fürdetni rohantam innen.

Első babámmal a 39. héten toxémiás lettem és ezt szeretném most elkerülni. Még csak 9 hetes vagyok.

Tudok tenni valamit annak érdekében, hogy ne kerüljek megint kórházba? Nehezen hagynám itt a picit...

2010. jún. 15. 08:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem semmit nem tehetsz. A toxémia a szervezet saját reakciója, nem magadat kell okolni érte. Jobban figyelj a jelekre. Gyakran mérd a vérnyomásod stb. Ha gond van azonnal orvoshoz kell menni, mert gyógyszerekkel tudnak segíteni, hogy ne legyen baj.
2010. jún. 16. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:
[link] Itt is azt írja az orvos, hogy megelőzni nem igazán lehet, csupán az állandó ellenanyagszűréssel és a vérnyomás, vizelet szűrésével lehet elkerülni a komolyabb bajt.
2010. jún. 16. 16:10
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Azt olvastam második gyereknél nem nagyon szokott elöfordulni.

Anyám már a 20 hét után az volt a tesommal, másfél kilós lett a tesóm.

De velem már semmi.

Ètkezést mondják, olyat ne egyél ami felnyomja a vérnyomásodat.

De utolsó hetekben toxémia már annyiranem rossz, sokkal veszélyesebb ha még nem fejlödött a baba ki és nem lehet szülést indítani még.

2010. jún. 16. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Első babámmal 36 hetesen császároztak toxémia miatt.

Másodikkal nem lettem toxémiás,igaz alig szedtem fel pár kilot. A vérnyomásom ugyan ment felfelé,de reagáltam a gyogyszerre,míg első esetben egyáltalán nem.

Ne aggodj ezen előre,étkezésre figyelj,kevés szénhidrát,alma nap,sok folyadék!

Jo egészséget!

2010. jún. 16. 16:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Engem sajna épp az utolsó pillanatban császároztak 200 fölötti vérnyomással, és nem sok választott el a Help szindrómától...

Nem híztam sokat, a 34.hétig 7kg, pedig magas testsúllyal kezdtem, nem voltam cukros, a vérnyomásom volt nagyon magas. Napi 9 gyógyszert szedtem rá, de így is a végén már 160 alá nem igen ment. Pihentem, nem csináltam szó szerint tényleg semmit. Ásványvízből csak olyat ittam, aminek nagyon alacsony a sótartalma. Sómentes diétán voltam hónapokig, és tényleg betartottam, és mégis súlyosan toxémiás lettem. 4 hét alatt rámjött még vagy 10kg, ami víz volt. A lábaim gyakorlatilag egy oszlopra hasonlítottak, fájni mondjuk annyira nem fájt, de dagadt, csak dagadt, hiába a felpolcolás. Szülés utáni első nap, 6,6l vizet hajtottak le rólam! Én úgy érzem, mindent megtettem, mégis majdnem baj lett. A vizeletemben egyébként még mindig van fehérje, lassan 7 hónapja, hogy szültem. Nekem mondjuk kerek perec megmondták, hogy a saját érdekemben nem ajánlott a második terhesség, mert lehet, hogy a szervezetem nem bírná ki. Mondjuk én tényleg eléggé a véglet voltam, de szerintem ellene nem igen tehetsz semmit. A gyógyszereket be kell szedni, akár használ, akár nem (nekem már a végén nem is használt), a folyadék mennyiségéről mindenki mást mond, valaki szerint alig igyál, de volt olyan doki, aki a minél több folyadékot javasolta. És a sómentes diéta. Ha hízásra hajlamos vagy, akkor amúgy is a diéta.

Reméljük nem lesz semmi gond a második terhességednél. Azért majd írhatnál, hogyan alakult.

2010. jún. 16. 18:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: a 38.héten császároztak meg, szóval nálam is viszonylag a legvégére lett nagyon rossz....
2010. jún. 16. 18:29
 10/12 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. az a baj hogy magát a kórházba kerülést nem tudod elkerülni. ugyanis, ha a jelek azt mutatják, hogy készülődik egy újabb toxémia, akkor azonnal befektetnek kórházba. más problémával, de hasonló gonddal küzdök. kevesebb magzatvízzel előző terhességem végét bent töltöttem, most sem jobbak a kilátások, de reménykedem, 14 hónapos kisfiamat hagynám itt. csak arra gondolok, hogy nem én vagyok az álom kismami, álomterhességgel, álomszüléssel, álomhízással, de a következő gyerekemnek is ugyanaz a biztonság jár ami az elsőnek. utálatos egy helyzet
2010. jún. 16. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!