Toxémiás lennék? Remélem nem!?
17hetes vagyok,Alapból sem vagyok pehely súlyú,de eddig 6kilót híztam.hétfőhöz képest 1-1,5kilóval mutat többet a mérleg...De ami a legrosszabb tegnap óta vizesedik a bokám.A vérnyomásom napközben 119volt,most estére 149..
Nagyon ideges vagy hogy mi lehet ez..
Ez egyértelmű toxémia??Mit tegyek szerintetek?hétfőn megyek a védőnőhöz aki mindig ijesztget hogy ha ez meg az lesz be kell feküdnöm a kórházba...De jó lenne tudni mi lehet ez...
Én a helyedben nem várnék hétfőig, mert ez nem játék!
Igen, a tünetek alapján nagy valószínűséggel toxémia.
A 20. hét körül szokott kialakulni, nagyjából stimmel. Azonnal bemennék a helyedben a kórházba.
Ott tudnak vizeletet is nézni, meg adnak vérnyomáscsökkentőt is.
A 150 körüli vérnyomás károsíthatja a méhlepényt, és akkor a baba nem kap elég tápanyagot és oxigént!
A baba egészsége múlhat rajta!
Szóval jobb félni, mint megijedni.
Menj be inkább, hogy kivizsgálhassanak!
Ha mégsem az, akkor úgy sem tartanak bent sokáig!
Máskor is volt már ilyen magas a vérnyomásod?
Mennyi szokott lenni általában? A 120 körüli érték is magasabb, mint az eddigiek? A per érték emelkedett az utóbbi időben?
Nincsen más tüneted? Gyomortáji fájdalom, szikralátás, olyan, hogy elhomályosul a szemed, szédülés, fejfájás, fogínyvérzés?
Ha ezek is lennének, akkor SÜRGŐSEN kórház!
A tünetek szerint lehet, de az is lehet, hogy nem. Próbálj nem aggódni (persze nekem se menne) hétfőig. Sómentes diéta: úgy tudom, hogy fontos. Polcold fel a lábad, hogy lemenjen a vizesedés.
Drukkolok, hogy rendben legyen minden. Majd írd meg!
Mindig van min aggódni egy terhességben (nekem is ez az érzésem - én 18. hetes vagyok). De majd ha kint lesz a bébi, akkor meg főleg lesz miért aggódni... gondolj erre!
Első vagyok.
Igen fontos a sószegény étrend meg a boka felpolcolás, ezt szokták is javasolni azoknak, akiknek a terhesség végén vannak ilyen tüneteik, de 17 hetesen ez korai!
Meg majd lehet tartani egy héten egy gyümölcsnapot, ez is segít a vizesedés megszüntetésében, de előbb bizonyosodj meg róla, hogy mi a helyzet!
Próbálj meg higgadt maradni, de ne várd meg a hétfőt, mert az a néhány nap is sokat számít, addig a vérnyomásodat is rendezni kellene!
17 hetesen nem szabadna ilyen magasra szöknie.
Ha reggelre lemegy a dagadás akkor valószínüleg nincs nagyon nagy gond. Ha nem csak a bokád vizesedik, hanem a sípcsontod felett a lábszáradat benyomva az ujjad helye több másodpercig is meglátszik, akkor van gond a dagadással, vagy ha elkezd dagadni a karod, arcod is. Mérd naponta 6-8x a vérnyomásod. Ha több egymás utáni érték is magas, akkor irány a kórház. Ott valószínüleg csinálnak egy labort, és kapsz 24 órás vérnyomásmérőt, és beállítják a vérnyomáscsökkentő gyógyszert.
Ha fehérje is van a vizeletben az más kérdés, akkor valószínüleg befektetnek. 17 hetesen nem valószínű a toxémia. Ahhoz még fiatal a terhességed. Valóban a 20. hét után szokott jelentkezni.
Tehát: mérd a vérnyomásod, figyelj az ödémára, és ha bármi furcsát érzel, esetleg gyomortáji vagy mellkasi fájdalmat, akkor kórház.
18.22 vagyok. Az utolsó válaszoló jól írta. Az tényleg jó, ha reggelre megszűnik az ödéma és a vérnyomásod is rendben volt eddig.
Ha nagyon ingadozna az viszont nem jó, akkor tényleg gyógyszerre lesz szükség!
Majd holnap írd meg, hogy mi újság, hogy áll a vérnyomásod és a lábdagadás!
Remélem, hogy rendben leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!