Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért szólnak meg az emberek,...

Miért szólnak meg az emberek, ha például gyalogolok?

Figyelt kérdés
35. hétben járok, még dolgozok. Elég aktív vagyok, jövök-megyek, lépcsőn is gyalogolok. Nem fáj semmim, nem keményedik a hasam. De folyton megszólnak a kollégák, hogy "lépcsőzöl?", "te pakolod a széket?" meg hasonlók. Kezdem magam szégyellni, a mozgásra viszont szükségem van.
2008. okt. 30. 13:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz senkivel, nyugottan csinald meg ami jol esik! Ha naponta tizszer esik jol akar a lepcsozes akkor azt. Az a lenyeg Te erezd jol magad!! A terhesseg nem betegseg hanem csak allapot. Valaki tud hozza alkalmazkodni van aki nem. Miert kellene szegyelned hogy te aktiv kismami vagy es iy is jolerzed magad a borodben? Szoval ne foglalkozz senkivel csak azzal mi esik jo neked, mert az jo a babadnak is!

38 hetes kismami

2008. okt. 30. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Biztos megszólnak?

Nem lehet, hogy csak csodálnak?

Én csodállak - komolyan.

Nekem a 20. héttől feküdnöm kell, pedig mennék.

Szerencsés vagy nagyon!!!!!

30. hetes kismama

2008. okt. 30. 13:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanilyen aktiv vagyok és engem is idegesitenek az ilyen beszólások! Ilyenkor mondani szoktam" hogy amig jól esik miért ne csináljam"! Nem kell senkivel foglalkozni inkább örüljünk neki hogy ilyenek vagyunk és hogy nincs semmi bajunk!! Minden jót!! 38 hetes kismama
2008. okt. 30. 13:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam is így van, csak már 38 hetes vagyok. Szeretnek, aggódnak, és mindentől meg akarnak kímélni. A családdal megbeszéltem, hogy tisztában vagyok az értelmes határaimmal, és eldöntöm mi az ami még belefér. Persze ők így is mindíg ugrásra készek, és kicsit jobban tehermentesítenek. Ne törődj vele ha "megszólnak",neked kell érezni mennyi mozgás esik jól.

Én udvariasan elutasítom, ha nincs szükségem valaki segítségére, és azt is elmagyarázom néha, hogy azért gyalogolok mert így jó nekem, mert terhes vagyok nem pedig beteg.

2008. okt. 30. 14:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez nálam is! Én 34 hetes vagyok, túl vagyok pörögve, semmi bajom nincs! Én lépcsőzök, a kollegáim pedig lifttel járnak, elég vicces :)

Csináld csak, amíg jól esik és ne foglalkozz velük!!

2008. okt. 30. 14:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Én 40.hétig aktiv voltam.Bár a 6.hónaptól nem dolgoztam(mert nem volt kedvem:))de azonkivül mindent csináltam pont azért mert jólesett, és nem akartam eltunyulni.Sztem csináld azt emi neked/tek jólesik!!

Üdv:7hetes anyuka

2008. okt. 30. 14:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon is szükség van a mozgásra!! Nekem sajnos már folyamatosan fáj a derekam és a hátam és erre csak a séta a gyógymód, semmi más. Mert egyenesen trtja a gerincet.

Családi ház emeletén lakunk, így nekem is meg van a napi átlag 20-szor 18 lépcsőfok megmászása fel-le:). A kórházban a 3. emeleti szülészetre is lépcsőn járok fel a vizsgálatokra:)

Szóval, pontosan az a lényeg, akinek csak lehet, KELL a mozgás.

Ne foglalkozz velük, csak mosolyogva sétálj tovább:))

2008. okt. 30. 15:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én a 40. hetet taposom már. A Kislányom nem szeretne még megszületni. :)

Én végig lépcsőztem, a negyediken lakunk - lift nélküli panellban. :)

A kórházba mindig biciglivel megyek. Engem ezért szólnak meg. Nem is értem kinek-miköze hozzá. Engem a hosszú gyaloglás megvisel - a gravitáció minden vízszintes lépésnél "fájdalmat okoz" a gátamban. A biciglizés ezt könnyíti meg számomra. Mit nem lehet ezen érteni?

A 39. héten rendeztem át a szobát, gyerekszobává. Bútor tologatás, ágy és pelenkázó összerakás... Amit nem tudtam felemelni, azt áttoltam. .

Szerintem te se foglalkozzál mással, csupán a babáddal és magaddal. Te érezni fogod mindig a saját határaidat.

Minden jót és könnyű szülést!

2008. okt. 30. 15:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

allitolag a lepcsozes kulon jo, en is azt teszem, ha tehetem lift helyett.

a szekemelgetes is rendben, ha nem tul nehez, es szeretned.

sajnos setalni nem tudok olyan sokat, pedig meg csak 22 hetes vagyok (regen siman lenyomtam 10 kmt, most egy után jott a "menjunkhaza" :(()

ne aggódj, szerintem éreznéd, ha sok lenne, akkor volna joguk megszolni az embereknek, ha erezned, hogy sok, de te ennek ellenére "csakazertis" csinalnad.

2008. okt. 30. 15:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy megszolnak,lehet,hogy féltenek.Emlékszem régen én is megkérdeztem egy várandos nőt munka közben,hogy hogy birja.Aggodtam érte.Tehát nem biztos,hogy ez rossz indulat.
2008. okt. 30. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!