Van hozzá jogom szerintetek?
27 hetes ikres kismama vagyok. 36 hetesen a dokim akkor is be akar fektetni, ha nincsen semmi gond, az indok meg hogy akkor már bármikor megszülhetek.
Ha addig gond van, saját felelősségre itthon lehetek, ha ő be is akar fektetni, de az a szokás hogy ikreseket ekkor befektetnek. Ezt mondta.
Szerintetek ez lehetséges? Mert szerintem ha nincsen gond, akkor az nem indok hogy bármikor megszülhetek, aki egy babát hord is bármikor megszülhet már olyankor, sőt bármikor bármi lehet akkor is. Ha ők saját felelősségre otthon maradhatnak, akkor szerintem én is.
(hangsúlyozom, ez akkor áll fenn, ha minden rendben velünk, mert akkor nem látom értelmét annak, hogy egy hónapot is akár bent töltsek a semmiért. Feküdni itthon is tudok, mást meg úgysem csinálnának velem, ha semmi gond. 10 percre van autóval a kórház.)
Szerintetek van jogom azt mondani, hogy saját felelősségre itthon várom meg a szülés megindulását(, ha amúgy minden ok)?
nálunk fehérváron napi kétszer néztek szívhangot és naponta volt ctg. És a közelben nem volt szó szülésről.
Ja és azért az túlzás, beadnak valami szülésmegindítót, mire gondoltál, este belekevernek a kajába altatót, és akkor bekötik az infuziót meg a doki burkot repeszt? És akkor a szülőszobán tér magához az illető? Hát azért ezt nehezen tudom elképzelni.
Na meg a dokim nekem például 2005 novemberben, amikor elmentem hozzá hogy vállal e, megmondta hogy augusztusban nem lesz, de én szerencsére július közepére voltam így vállalt, különben el sem vállalt volna. fogadott orvos ezt előre bekalkulálja. Ha meg nincs fogadott orvosa, akkor meg mindegy ki vezeti le.
Ikres vagyok ismét.:)Én nem szedtem előre görcsoldót,Mg infúziót kaptam,de már csak akkor,mikor a kórházban voltam,nehogy beinduljon előbb a szülés.Nekem se addig,se aztán a szülésig nem volt görcsöm,keményedésem.Persze lehet,h csak mázlim volt.:)
Azzal kapcsolatban meg,h esetleg a kérdező szándékosan veszélyeztetni akarná a babáit,csak annyit tudok mondani,h amit ő is,én is írtam,az az OK NÉLKÜLI befektetés,csak azért,mert így SZOKTÁK.Tehát semmi orvosi oka nincs.
Persze utolsó, én is úgy képzelem, összeültek az egyébként teljesen tapasztalatlan dokik, aki sose találkoztak még terheséggel, azt sem tudják milyen komplikációk léphetnek fel és hasukra ütöttek és azt mondták: legyen ez a szokás. Ikerterhességnél 36. héten (gondolom titkos szavazáson ez az időpont kapta a legtöbb voksot)fektessünk be minden kismamát.
Ne beszélj már hülyeséget. Nyilván van orvosi indoka, mert számtalan komplikációt meg lehetett vagy meg lehetett volna előzni, ha a kismama kórházban fekszik. Nyilván vannak problémamentes esetek, ahol semmi komplikáció nem lép fel. Ugyanaz lehet amikor agyrázkódással bent fognak 24 órás megfigyelésre, az esetek 99%-ban nem történik semmi, de ott van az 1 százalék.
Én az orvossal beszélnék és mindenképp rá hallgatnék, bármit mondjon is. Mondjuk az is igaz, hogy az orvosnak egyébként semmi köze hozzá, neki teljesen mindegy. Mertha bármi baja lesz a kicsiknek ő mossa kezét, nem ő fog velük orvostól orvosig járni, nem ő fogja gondozni őket, nem ő könyörög adományért, hogy Kínába vihessük a gyereket őssejtbeültetésre. Neki mindegy.
11.13:gondolom többször volt már ikerterhességed,ezért vagy ennyire naprakészen ironikus a témában.
A protokoll szerinti befektetés azt jelenti,h OK NÉLKÜL kell befeküdni,az egyetlen ok a betöltött akárhányadik hét.Tehát nem orvosi ok,hanem a szokás.
A kérdezőt eddig is fokozottan figyelte az orvosa,mégsem talált nála semmi problémát.Az általad olyan szemléletesen leírt okokból akár a terhesség 40 hetét kórházban tölthetné bárki,mert bármikor történhet valami.
A terhesség nem betegség,sőt,az ikerterhesség sem az.
persze, teljesen értem a protokollokat képzetlen emberek hozták létre szavazással, össze vissza ahogy épp aznap hangulatuk volt. És valaki, aki utálta az anyját, mert ikrekkel volt terhes ezt mondta: Mától minden ikreket váró kismamát ok és indok nélkül fektessünk kórházba akár 1 hónapra is, olyan jól áll az egészségügyi kassza, hogy bírja ezt. Szex nélkülözést javasolja ilyenkor a protokoll? Lehet egy olyan valaki volt, akinek a töke tele volt a szexmentességgel és így akart nyugit 1 hónapig. Az asszony kórházban, otthon meg tombolhatnak a hormonok.
Ugyan már, komolyan azt állítod, hogy a szakmai protokollok szokásjogon alapszanak és azokat mindenféle indok nélkül hozták létre. Mert én továbbra is állítom, hogy nem hiszem. Minden protokoll mögött van orvosi indok, különben miért pont 36. héten kell befeküdni, miért nem a 35-en vagy a 37-en, miért pont ikerterhességgel kell befeküdni? Csakúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!