Mikortól számít magasnak a vérnyomás? 140/90 felett csak?
Nekem magas a vérnyomásom 150 / 90 alá ritkán megy de én nem vagyok hajlandó semmit beszedni ,külföldön már felismerték,hogy ha hajlamos vagy rá akkor a terhesség alatt megemelkedik a vérnyomásod de ha nem vészesen magas nem szedetnek rá semmit.
Nekem az első gyerekemmel is magas volt és akkor szedtem semmit mert nem fájt semmim és a
közérzetem is jó volt simán szültem 4950grammal született teljesen egészséges ma 20 éves.
De ezt te döntöd el és beszélj a dokiddal.
Üdv 38 hetes kismama
Annyit mondott a dokim ha egymás után többször 140/90 fölé megy akkor irány a kórház. Nem akar szedetni velem semmit mert már 37 és fél hetesek vagyunk tehát nem lenne gond ha megszületne a baba, egyébként is császáros lesz valószínűleg..
Csak a védőnőm meg azt mondta ha 140/90 lesz akkor irány a körzeti doki vérnyomáscsökkentőért.
Egyszer volt eddig csak 140/90, naponta többször kell mérnem és szokott 130/70 lenni, de erre azt mondták még nem baj.
Ezért voltam kíváncsi a ti dokitok hogyan vélekedik erről. mindenhol más számít magasnak, legalábbis az alsó határa.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!