Szerintetek gondot okozhat a nagyon alacsony vérnyomás és vashiány?
Szia :)
hát most nem fogok bizakodot írni,de szerintem az baj.nem tudom,hogy Magyarországon,hogy megy,de nálunk Szlovákiában,ha alacsony a vérnyomásod,és amugy császároznának,nem altathatnak el,csak epidurális altatást adnak.a vashiányodat meg az orvosodnak kéne kezelnie,vmilyen gyogyszert felírni rá,ami helyrebillentené 1kicsit a vasszintedet,de amugy az terhesség alatt kisebb,mint általában.nekem is szulés után alacsony volt a vas a szervezetemben,de az valoszínuleg azért volt,mert nem nagyon eszem hust,mondjuk 2hetente 1szer.
szoval beszélj a nogyogyászoddal,és egyél sok gyumolcsot meg hust.:)
kellemes babavárást.
udv.:Bia :)
nekem alapból ennyi a vérnyomásom, a terhesség alatt meg még alacsonyabb volt, és én is a nff-át szedtem a vashiányra. semmi bajom nem volt ( a szédülést leszámítva)a terhesség alatt, még túl is hordtam a gyerekem 10 nappal, annyira jól érezte bent magát. Sőt, ő kijönni sem akart, indították és császár lett a vége. De most van egy makkegészséges 2 éves kiscsajom, akinek még soha semmi baja nem volt:)
sok tanácsot nem tudok adni, én az egész terhességem alatt a túlélésre játszottam. Kávéztam végig (napi 2 tejeskávé), az nagyjából szinten tartotta a vérnyomásom, ha elszédültem, leültem (akárhová, ha kellett a földre is, inkább, mint hogy elessek és megüssem a hasam) próbáltam kiegyensúlyozottan táplálkozni (nem nagyon ment én 6 hónapon keresztül hánytam) és alig vártam, hogy vége legyen. :)
Nekem is mindig ennyi a vérnyomásom, ezzel nem is volt gond, szülés alatt se.
Viszont a vashiánnyal igen, mert annyira legyengültem, hogy a babámat egyedül nem tudtam ellátni.Tehát ennyiben van jelentősége, az biztos.Engem figyelmeztetett is a védőnő még szülés előtt, el is küldtek egy plusz vérvételre,de mielőtt kaptam volna valamit a vashiányra megszültem...
Az alacsony vérnyomásra nem tudok mit mondani, nekem mindig alacsony volt, a terhesség alatt viszont normális.
A vashiánnyal én is küszködtem. Havonta mentem vérvételre és mindig paráztak, hogy nincs vasam. A bogyóktól nem igazán akart helyreállni, elkezdtem spenótot és fekete mézet enni. Olyan sok vasam lett, hogy az utolsó vizsgálaton megkérdezték a férjem, hogy van-e még otthon szeg :D
(Csak zárójelesen jegyzem meg: Én Egyiptomban élek, és itt készitik a fekete mézet cukornádból. Otthon nem kapható, esetleg arab boltban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!