Miket fogyasszak? Kerüljem az édeset is?
Hát én pontosan abba a cipőbe járok mint te csak én nem 7 kilót szedtem fel eddig hanem majdnem 13-at.45 kiló-ról indultam a terhességem elején és az utolsó méréskor 57,7 kiló voltam(19+6 hetes vagyok ma).Én is egyik napról a másikra tettem le a cigit és el kezdte zabálni.A védőnőm azt tanácsolta hogy mivel én szedem az elevitet,csökkentsem az adagot és ne minden nap szedjem hanem csak két-három naponta mert az is étvágyat csinál,ne egyek édes péksütiket és nassolni inkább gyümölcsöt,zöldséget egyek.Ha azt mondta hogy kerüld a sós ételeket akkor azt valószínüleg azért mondta mert vizesedsz és a só megköti a testben a vizet.Nyugodtan egyél főtt ételeket csk kevesebb fűszert és sót használj az elkészítésekor,köretnek krumpli,tészta hejett zöldséget egyél.Ne izgulj ez a hét kiló nem sok amúgy minden ismerősöm aki volt vagy jelenlegi kismama azt mondják hogy a terhesség elején hízták a legtöbbet.
Szép babavárást és ne koplalj
Megnyugodtam,h nem vagyok egyedül ezzel :)Én is szedem az elevitet,no akkor én is csökkentem a dózist :)
Meg akkor zöldségezek a finom tészta helyett :)
Minden jót és boldog babavárást :)
Hány centi magas vagy?
Ha most vagy 62 kiló, nekem nem tűnik soknak. Szerintem nem sok a 7 kiló hízás.
Én 20 hetes vagyok, és 10 kilót híztam eddig. Bár én nagyon soványról indítottam.
Első terhességemnél 14 kilót híztam, folyamatosan piszkált a doki és a védőnő, pedig az is egy teljesen átlagos hízás.
De ha ragaszkodsz a diétához, akkor egyél kevesebb kenyérfélét, tésztafélét és több zöldséget, gyümölcsöt. De semmiképpen ne koplalj!!!! Fogyókúrázni tilos!
12,41 vagyok.
Így hogy megírtad a magasságodat, még inkább azt gondolom, hogy nem kell diétáznod. Nem sok a 7 kiló hízás.
Akinek alacsony a testtömegindexe (bmi), az többet hízhat a terhesség alatt, mint akinek magas a bmi-je.
Mondjuk a tied a normális kereten belül van, de azon belül inkább alacsony.
A te esetedben szerintem teljesen normális akár 15-16 kiló hízás is a terhesség végéig.
Egy duci nő esetében viszont csak 8-9 kilót kellene hízni.
Ebben az esetben ne hallgass az orvosra szerintem.
Remélem megnyugtattalak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!