Van két macskánk az orvos azt mondta h kerüljem az állatokat! De én nem simogatom csak oda ül mellém vagy a lábamhoz! Attól nem lesz semmi baja a babának? Most vagyok 11 hetes terhes!
En ugy hallottam,hogy a macskak a legveszelyesebbek a terhes nokre,tehat en nagy ivben kerulnem oket(foleg,hogy nem is vagyok oda a cicakert).Szerintem ne nagyon simogasd oket.
Boldog babavarast! :)
Én csak "messziről" találkoztam a cicáinkkal, mégis kimutatták a véremben a toxoplazmózist. Szerintem kérj tesztet, én is kértem így derült ki!!!
34 hetes km.
Fertőzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!!
Nekem is van cicám, nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni ...
Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szűrés.
Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs!
34 hetes kismama
nekem is van kettő és mióta az eszemet tudom mindig volt cicánk...ha van akkor attól nem valószínű hogy pont a terhességed alatt lesz toxo.-d hacsak nem szeretgetsz idegen cicát...
tény hogy az ürülék a forrás ezért azt most ne te takarítsad! de ezen kívül minden mást csinálhatsz ugyan úgy mint eddig ...
azok akik azt mondják kerüld el vagy passzold a saját cicádat azok eleve korlátoltak a témában!
az én Pici-vacakom most is itt dorombol a lábam mellett és ezt már 13 éve teszi...ha most kitenném a szűrét akkor egy szemétláda lennék!
Nem kell rögtön halálra ijedni az állatoktól. Nekem mióta az eszemet tudom van macskám, jelenleg is van 2 perzsa a lakásban. Természetesen megnézettem a toxo-t, biztos voltam benne hogy már átestem rajta...láss csodád: nem estem még át a toxoplazmozison! Ettől függetlenül nem raktam ki a cicákat a házból, nem ajándékoztam el. Fel sem merült bennem hogy megváljak tőlük. Az almot a párom takarítja minden nap. Ha megsimogatom őket akkor utána alaposan kezet mosok ill nem simizek idegen macskákat. Mivel a mieink nem mennek sosem ki, így nem is tudják elkapni a fertőzéseket.
Még annyit tennék hozzá, hogy van egy ismerősöm, akinek sosem volt macskája, mert utálja őket, mégis 5 hetes terhesen kiderült, hogy elkapta a toxo-t. Szerencsére antibiotikummal kezelték és gyönyörű kisfia született, aki teljesen egészséges. Ebből csak annyi a tanulság, hogy nem csak a macskától lehet ezt a fertőzést elkapni (mosatlan zöldség, gyümölcs, nyers hús).
Boldog, gondtalan babavárást!
32h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!