Abortusz előtt milyen teendők vannak?
1 vizsgálat,ami bizonyitja a terhességet, egy papir amit a doki kiad, vérvétel,vércsoport,aneszteziológus, nővédelmi kétszer 3 nap eltéréssel.
meg egy befizetett csekkel, igazolással, jegyzőkönyvel elmenni a kórházba, ha kaptál időpontot
Először is el kell menni a nőgyógyászhoz.Megkérdezik megtartod e a babát.Elküldenek Uh-ra,hogy megállapítsák hanyadik hétbe vagy.Vissza kell menni a nődokihoz a papírral,ő kiad egy laboros papírt,le kell menni vérvételre.Aztán majd az eredményért.HA ez is megvan,akkor el kell menni a védőnőhöz időpontért.Ad időpontot és akkor megint vissza kell menni hozzá ő fog adni időpontot az abortuszra.Utána meg az altatóorvoshoz.
ÉS a megadott időpontra be kell menni a kórházba.
Nálunk így működik,hogy máshol hogy azt nem tudom.
Nem tudom, hány hetes terhes vagy, de tudnod kell, hogy a hivatalos része (védőnő, jegyzőkönyv) legalább egy hetet igénybe vesz, mert 2x is vissza kell menni. úgyhogy gondold még át még egyszer, higgadtan hogy biztos el akarod-e vetetni, mert ezt vissza többet nem csinálhatod, de ne húzd el sokáig a döntést.
és még annyit tanácsolhatok, hogy próbálj meg olyan kórházba kerülni, ahol a műtét előtti este teszik fel a tágítót és hagynak egész éjjel tágulni, mert ez kíméletesebb (ha még nem szültél) ha csak pár órát hagynak tágulni, azzal a veszéllyel járhat, hogy ha későbbi terhességednél idő előtt kinyílhat a méhszáj és koraszülhetsz. a körzeti nőgyógyász engem a helyi kórházba akart küldeni, ahol csak egy délelőttöt tágítanak és délben műtenek. aztán szerencsére egy orvos ismerős felhívta arra a figyelmemet, hogy kérjem át magam másik kórházba, ahol éjjel tágítanak és másnap műtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!