Van olyan hogy annyira sovány egy nő hogy nem tudna megszülni egy gyereket de terhes? N.
Nem a súlytól függ, hanem a csípő alakjától, és a többi lenn lévő csont alakjától, az izületek kötöttségétől..
Van aki 100 kg-mal sem tud megszülni egy babát, mert hiába kövér, odalenn a csípője( zsír alatt) keskeny, nem képes tágulni...
Ez kívülről laikusnak nem látható..
Egyébként a terhesség alatt jócskán rendeződnek a dolgok.. általaban azzal van gond, aki túl izmos... mert a túlzott izomzat nem engedi a természetes "rendeződést"
Egyébként nem kizáró, hogy valaki teherbeessen és sajnos ne tudja megszülni a babát( nem véletlenül létezik a császármetszés) régen gyakran haltak bele ebbe is...
Csípőt írtam, de természetesen ezalatt az egész medencét értem..
;)
Tényleg a csontozaton - medence vs. baba feje arányán - múlik, nem a zsírpárnák mennyiségén. Nekem is van vékony barátnőm, aki 155 cm magassággal 57 centis és 4 kilós gyereket szült természetesen, más nagydarab rokonomat jóval kisebb babával meg téraránytalanság miatt császározták.
Az alultápláltság azért okozhat hiánybetegségeket vagy lehet felszívódási zavar jele, ha kórosan sovány vagy, érdemes terhesség előtt előbb roborálni magad, mert egyrészt nehezítheti a teherbeesést, másrészt a baba mindent "elvesz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!