Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan hogy annyira sovány...

Van olyan hogy annyira sovány egy nő hogy nem tudna megszülni egy gyereket de terhes? N.

Figyelt kérdés
És ha igen kb az milyen testalkat?
2018. jan. 19. 20:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem a súlytól függ, hanem a csípő alakjától, és a többi lenn lévő csont alakjától, az izületek kötöttségétől..

Van aki 100 kg-mal sem tud megszülni egy babát, mert hiába kövér, odalenn a csípője( zsír alatt) keskeny, nem képes tágulni...

Ez kívülről laikusnak nem látható..

Egyébként a terhesség alatt jócskán rendeződnek a dolgok.. általaban azzal van gond, aki túl izmos... mert a túlzott izomzat nem engedi a természetes "rendeződést"

Egyébként nem kizáró, hogy valaki teherbeessen és sajnos ne tudja megszülni a babát( nem véletlenül létezik a császármetszés) régen gyakran haltak bele ebbe is...

2018. jan. 20. 05:55
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Csípőt írtam, de természetesen ezalatt az egész medencét értem..

;)

2018. jan. 20. 05:56
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
Relative barki teherbe tud esni, bármilyen testalkattal. Törpe novesu no is lehet terhes és hordhat ki gyereket, az Afrikai éhező nő is terhes lesz. A természetes szuleshez alkatilag egy dolog kell: a baba fejének megfelelő méretre táguló képes szemeremcsontozat. Ahol ez nincs meg, ott a csaszarmetszes a megoldás.
2018. jan. 20. 06:29
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
Nem csak a soványság miatt, hanem annyira le is voltam gyengülve, hogy a császár mellett döntöttek, vészes terhességi hányás miatt. Egyébként 57 kiló voltam terhesen, szülés után 47, 170 cm vagyok, nekem bem is tűnik annyira kevésnek.
2018. jan. 20. 07:01
 15/21 anonim ***** válasza:

Tényleg a csontozaton - medence vs. baba feje arányán - múlik, nem a zsírpárnák mennyiségén. Nekem is van vékony barátnőm, aki 155 cm magassággal 57 centis és 4 kilós gyereket szült természetesen, más nagydarab rokonomat jóval kisebb babával meg téraránytalanság miatt császározták.

Az alultápláltság azért okozhat hiánybetegségeket vagy lehet felszívódási zavar jele, ha kórosan sovány vagy, érdemes terhesség előtt előbb roborálni magad, mert egyrészt nehezítheti a teherbeesést, másrészt a baba mindent "elvesz".

2018. jan. 21. 07:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Én eszek sokat de nem hízok egy kicsit sem, ehetek amennyit akarok nem fogok hízni.
2018. jan. 21. 10:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Én 168 cm vagyok, sokáig 46 kg voltam, aztán elkezdtem kondizni és 50 kilósan estem teherbe és 57 voltam a 9. hónapra, a csípőm is keskeny. Gyönyörű, egészséges fiam született és nem is volt vészes a szülés. Most 20 hónapos, még mindig szoptatom és van is tejem még, 51 kg vagyok és ezerrel tolom a gyümölcsöket, vitamint is szedek, lekopogom nem vagyunk betegek.
2018. jan. 31. 23:12
 18/21 anonim ***** válasza:
Miért hány kg és cm vagy?
2018. febr. 1. 16:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Én 160cm és 60kg-al lettem terhes, 80al mentem szülni, mégis téraránytalanság miatt lett császár.
2018. febr. 1. 16:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagyobb a téraránytalanság esélye, valamint, amennyiben a soványság mögött a túl kevés étel van esetleg, akkor az, hogy a baba sem fejlődik megfelelően. Mondjuk ilyenkor alapesetben a mezesznek is illik elmaradnia, hogy terhesség se következhessen be. Alkati soványsággal ki lehet hordani a gyereket, max. császárral kell megszülni, de ezt előre lehet tudni a terhesgondozás során végzett vizsgálatoknak köszönhetően. Természetesen terhesség alatt normálisan kell étkezni, ha valaki ebben bizonytalan, kérjen tanácsot.
2018. febr. 1. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!