Ha nem találom a baba szívhangját Angelsounds-zal, akkor szünetet tartva megpróbálkozhatok vele többször is egy nap?
Mielőtt bárki olyan válaszokat írna, hogy ez hülyeség, meg minek... stb. Leszögezném, hogy egy 20. hetes vetélés, és most egy nagy vérzés után vagyok; egy, az elejétől fogva problémás terhességgel...
Sajnos nem mindig találom meg első próbálkozásra, tegnap 5x rugaszkodtam neki, mire sikerült. Egyszerre csak 3-4 percig használom, utána szünetet tartok.
Egyetértek kettessel, ilyen előzménnyel ez a kérdés költői, és akkor is neki mennél napi 5x a hasadnak, ha az égetne... Nem bántásból, az előzményeket elnézve egyáltalán nem csodálkozom rajta, és szerintem a többi hozzászólónak sem kéne bántania téged emiatt :( Ártani nem fog jelen tudomásunk szerint, aggasztóbb a stressz, amit emiatt kiállsz, hogy jézus, van-e hang vagy nincs.
A kénköves pokolra fogok kerülni, mert gonosz dolognak érzem leírni, de a szívhangozás otthon önámítás, TE semmit nem tudsz tenni, ami egy esetleges bajt kivéd az otthoni játékszerrel. A kórházi CTG-re az orvos reagál, azonnal császároz, de a laikus kismama baj esetén, mire észbe kap és kórházba jut (mert ugye hányan járnak ide kérdezgetni, hogy most nem találják a szívhangot félórája), már rég semmit nem tudnak csinálni... Ezért is haragszom, hogy ilyenekkel hülyítik az amúgy is rémült és görcsös anyákat, pláne az olyan sebezhetőket, akik már átélték egy baba elvesztését, és a kontroll reményével kecsegtetik őket.
Köszönöm, 11-es, én gyakorlatilag ugyanezt írtam le, teljesen egyetértünk. Azzal nem akartam bántani a kérdezőt, hogy ugyan mit tudna csinálni otthon, ha tényleg nincs szívhang...
5-ös
Köszönöm kedves utolsó!
Már nem láttam értelmét leírni, de pont ugyanezt szerettem volna én is, és ha már felhoztad:
Egy 4D-s UH vagy egy 5D-s babamozi sokkal nagyobb UH dózissal megy, mint ez a kis otthoni kézi készülék, sőt a klinikai 'hagyományos' UH-nál is megterhelőbb. És az is eltart fél- 1 óra hosszát, és nem megszakításokkal, kis adagokban, hanem folyamatosan kapja a baba! És sokan már a 12 hetes szűrést is így csináltatják.
Na, én meg ezt nem fogom megtenni a babámmal, hogy otthon a lapos tv-n mutogathassam boldog, boldogtalannak... Persze, gondolom azok, akik lehordtak mindennek itt; mind tervezik ezt, vagy már van is otthon ilyen dvd-jük, mert az milyen jó...
Abban igazatok van, hogy a szívhang (nem) hallgatás felesleges stressz forrás. Erre magamtól is rájöttem a tegnapi nap folyamán, és le is vontam belőle a következtetéseket...
Az elején leírtam, hogy nem minden nap használom. 3 hét alatt eddig 3x került rá sor, és mindig volt ok, ami erre sarkallt.
Most legutóbb elöntött a vér. De úgy, hogy biztos voltam benne, hogy elmegy a babánk is... Napokig a hatása alatt voltam... Azért vettem elő a készüléket, hogy megnyugodjak. Arra nem számítottam, hogy pont most nem sikerül megtalálni...
A kérdésedre válaszolva: nem baj. Ahogy írták: a babamozizás sokkal nagyobb terhelés, az ellen mégse ágál senki érdekes módon.
Viszont az is tény, amit itt már leírtak: totál felesleges, mert ha azt hallod, hogy nem hallasz semmit, azaz nincs szívhang, akkor már baromira mindegy sajnos. Tényleg csak arra jó, hogy halálra stresszeld magad vele.
Minden rosszindulat nélkül kérdezném: ha 12 hetesen elönt a vér, az ismert előzmények után miért nem rohansz a kórházba ahelyett, hogy otthon keresgéled a szívhangot?
Én első babámat 15. hétben vesztettem el, a következőnél kb. 20 hetesen nem elöntött a vér, csak éppen kicsit vérezni kezdtem. Azonnal az orvosomhoz mentem, 1 hétre be is fektettek a kórházba. Nem volt semmilyen kütyüm (mondjuk ez már jó régen volt, pont 26 éve), de ha lett volna, akkor sem azzal kezdek otthon variálni, hanem orvoshoz fordulok, a lehető legrövidebb időn belül. Ha elöntött a vér, az nem jelent túl jót.
Bocs, de valamit mögé gondoltál, amit oda sem írtam. Mert hát így lenne kerek a történet: dől belőle a vér, és otthon diagnosztizálja a babáját házi módszerekkel....
De nem így történt. AZONNAL rohantunk be a kórházba, elláttak, megnézték a babát, hazaküldtek azzal, hogy feküdjek, talán megmarad...
Szinte sokkot kaptam, hogy megint elveszíthetem a babám, és napokig ki voltam ezen borulva. Ezen akartam magam átlendíteni azzal, hogy legalább egy pillanatra hadd halljam, hogy él, de sajnos így jártam...
El lehet ítélni emiatt, de nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön és kétségbeesésében már ilyen dolgokhoz folyamodjon...
Más meg szórakozásból használja minden nap, csak hogy meghalgassa Apával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!