Ekkora különbség lenne az országok terhességi protokollja között?
A kérdésem inkább érdekesség. Az ismeretségi körömben baby bumm van . A saját nővérem 16 hetes terhes itt Budapesten,maganorvossal. A sógornőm 15 hetes terhes , ők Ausztriaban elnek. És egy nagyon jó barátnőm aki Amerikaban él. Első érdekesség: sajnos a nővérem és az Amerikaban élő barátnőm is vészesen hányós lett. Mindketten 10 felett hánytak. A tesóm sokszor 15x . Mindketten szenvedtek . A kezelésük: A tesóm itthon kapott néhányszor infúziót és végig szenvedte a heteket . Felkelni sem tudott. Most már kevesebbet hány de azért még előfordul. De komolyan mondom rémes állapotban volt . A barátnőm kint viszont gyógyszeres terápiát kapott ami antihisztamin tartalmú gyógyszert is tartalmazott . Ő ezert sokkal jobban viselte. Itthon a tesómnak nem javasoltak semmilyen gyógyszert maximum néha kúp csak az infúzió. Nemhogy gyógyszeres antihisztamin terápia.
A másik eset . Most gondolom az idő miatt a testvérem 5 napos nagyon erős migrénbe szenvedett. Hanyt róla,nem tudott bemenni dolgozni . Se vizesruha se semmi sem hatott . Orvosok agyon ijesztettek,hogy tilos a gyógyszer maximum 1 szem panadol de tűrni kell a fájdalmat. A sógornőm szinten napokig tartó migréntől szenvedett. Neki kint azt mondták nyugodtan vehet be paracetamol tartalmu fájdalomcsillapítót annyi napig ameddig szükséges. Elavult már ,hogy szenvednie kell a kismamának. Mindket hölgy vérnyomása tökéletes.
Nyilván ezeket családon belül megbeszéltük. De most akkor hol az igazság?! Nálunk elavult a kismamák kezelése vagy kint kezelik lazán?????
Országon belül is nagy eltérések vannak.Sőt kórházon belül az orvosok közt is.De nemcsak terhesség terén.Pl.a csecsemő hozzátáplálása is állandó vita...4 vagy 6 hónap.Nem is értem.Ugyan azon iskolában végzett védőnők mást és mást mondanak.
Így egy laikusnak nagyon nehéz eldönteni mi a jó.
Németországi védőnő tanácsai közül egy pár szösszenet:
A vastabletták nem jók, helyette inkább vörösbort kell inni terhesen
Szülés után, ha hazaérnek a kórházból szintén meg kell inni egy pohár bort. Ez átkerül az anyatejbe és a kicsi is megnyugszik. Így sokkal könnyebb lesz kezelni ezt az egyébként stresszes helyzetet.
2 hétig nem szabad fürdetni az újszülöttet, mert a víz tönkreteszi a bőrét
Ez csak egy pár dolog, szerintem nekem többet már nem is mert elmondani az unokatestvérem. Hát, nem tudom mi lenne, ha itthon is ilyen tanácsokat osztogatnának.
Ezen el kell gondolkodni
Magyarorszag sok sok vizsgalat orvosi ellenorzes ennek ellenere a csecsemohalandosag az anyai halalozas a komplikaciok a csaszar az obsterische abuse a gatmetszes a mehektavolitas stb stb tobbszorose a nyugati orszagokehoz kepest ahol ,, laza,, a szulesznoi terhesgondozas.
A statisztika nem hazudik....a tendszer draga korupt es rossz eredmenyeket hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!